ŠUMADIJSKI ČAJ: Ovo piće će vas ZAGREJATI u roku od PET MINUTA, idealno ako dočekujete Novu godinu napolju

30.12.2021. 19:29
Piše:
Srbija Danas
rakija / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Milica Mihailović i Vule, Taša i Dunja
Dobar izbor za najluđu noć.

Kuvana rakija idealna je za hladne zimske dane i večeri. Neki je još zovu i Šumadijski čaj, a pravi se od šljivovice. Ukoliko želite da kuvana rakija bude blaga, duže je prokuvavajte i posledično više alkohola će ispariti.

BROJ MOKRENJA GOVORI O ZDRAVLJU BUBREGA: Ako dnevno idete u WC više od OVOG BROJA, u velikom ste PROBLEMU

BROJ MOKRENJA GOVORI O ZDRAVLJU BUBREGA: Ako dnevno idete u WC više od OVOG BROJA, u velikom ste PROBLEMU

HRANI, HIDRIRA I GREJE: Ovo je NAJJEDNOSTAVNIJI recept za belu čorbu, obavezno jelo na prazničnoj trpezi

HRANI, HIDRIRA I GREJE: Ovo je NAJJEDNOSTAVNIJI recept za belu čorbu, obavezno jelo na prazničnoj trpezi

Sastojci:

  • 4 kašike šećera
  • 250 mililitara rakije
  • 250 mililitara vode

Priprema vruće rakije:

U metalnu posudu stavite 4 kašike šećera da se karamelizuje, kada to postignete, skinite sa ringle pa dodajte odmah 250 mililitara rakije, jačine od 17 do 20 gradi i 250 mililitara vode. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!

Neki u kuvanu rakiju vole da ubace nekoliko klinčića - kažu da je odlično. Ako je rakija jaka, dodajte više vode. Nije loše ostaviti je da malo ključa kako bi više alkohola isparilo.

 

Piše:
Srbija Danas
30.12.2021. 19:29
Pogledajte više