VITAMINI IDU DIREKTNO U KRVOTOK: Ovako se jede živa kopriva, a da se ne ožarite

12.03.2023. 14:31
Piše:
Srbija Danas
kopriva / Izvor: Foto: Shutterstock
Koprivu je odlično jesti u svežem stanju. Bogata je, između ostalog, gvožđem, kalcijumom i magnezijumom

U poslednjih nekoliko godina, ponovo smo otkrili moć prirodnog bilja i njegovu lekovitost i sve više ljudi se okreće prirodi u želji za poboljšanjem imuniteta.

Kopriva sadrži vitamine A, C, B2, B5, K. U biljci se nalaze i pantotenska kiselina, karoten, lecitin i tanini, koji su najpoznatiji prirodni detoksikatori odnosno antioksidansi. Od minerala sadrži magnezijum, kalijum, kalcijum, gvožđe i fosfor.

"Starije žene ne bi trebale da puštaju kosu!" Helen Miren na meti kritika zbog nove frizure, a ovako je svima začepila usta

"Starije žene ne bi trebale da puštaju kosu!" Helen Miren na meti kritika zbog nove frizure, a ovako je svima začepila usta

Čupaju je kao korov, a ima dejstvo jače od belog luka: Ova biljka čisti krvne sudove, smanjuje holesterol

Čupaju je kao korov, a ima dejstvo jače od belog luka: Ova biljka čisti krvne sudove, smanjuje holesterol

Najmoćnija svojstva koprive:

  • jača imunitet
  • čisti krv
  • čisti organizam od toksina
  • prirodni diuretik
  • povoljno deluje na gušteraču i snižava šećer u krvi
  • jača folikule dlake
  • pomaže kod reumatskih bolesti
  • pomaže kod bolova u mišićima
  • pomaže kod preobilnih krvarenja u menstruaciji

Kopriva / Izvor: Profimedia

Koprivu je odlično jesti u svežem stanju. Bogata je gvožđem, kalcijumom i magnezijumom.

Upotrebava se u vidu čaja, tinkture, sirupa, različitih jela, ali odlično je da s vremena na vreme probate da pojedete svežu koprivu.

Kako se jede živa kopriva? Na Jutjub kanalu Zlatno doba smo pronašli uputstvo kako se pravilno jede sveža kopriva, na bezbedan način.

 

Piše:
Srbija Danas
12.03.2023. 14:31
Pogledajte više