ZAČIN KOJI DAJE POSEBAN ŠMEK: Omiljen u kuhinji, ali ako PRETERATE možete i da se OTRUJETE

20.05.2018. 20:42
Piše:
Srbija Danas
Začin / Izvor: Profimedia
I otrov i lek.

Ovo je jedan Izuzetno zdrav mirisni orah, koji je mnogima jedan od omiljenih začina, ima i svoju lošu stranu.

Četiri stvari koje će vam se desiti ako budete POSTILI jednom nedeljno!

Ukoliko muskatni oraščić konzumirate u prevelikim količinama izaziva mučninu, grčeve i halucinacije, kao i nepravilan rad srca, dermatitis i alergije. Iako postoji opasnost od smrti, takvi slučajevi se dešavaju, ali na sreću veoma retko.

SUPER KORISNO: 5 ideja koje će vas naterati da popijete 8 ČAŠA VODE dnevno!

Maksimalna količina koja dnevno sme da se konzumira jeste 3-5 grama, što zaista nije jednostavno pojesti, s obzirom na njegovu aromatičnost.

Muskatni orašćić / Izvor: Profimedia

Ako se koristi umereno, muskatni oraščić ublažava gorušicu, podstiče varenje, smiruje bolove, pročišćava organizam, čuva zdravlje kostiju, ublažava nesanicu, anksioznost i depresiju.

LETO JE NA PRAGU: Otkrivamo vam RECEPT koji će učiniti da vaše telo izgleda SAVRŠENO!

Nekada najskuplji začin na svetu dolazi s ostvra Banda, a plodovi koji potiču odatle se i danas više cene od onih koji dolaze s indijskih stabala. Što su veći, muskatni orašćići su i skuplji. Smatra se da su ih u Evropu doneli krstaši, a ubrzo su zbog svojih lekovitih dejstava i primamljive arome osvojili svet.

Muskatni orašćić / Izvor: Profimedia

Lekari su oduvek bili vrlo oprezni s oraščićem, pa bi svojim kupcima govorili: "Jedan je dobar za tebe, drugi će ti naškoditi, a treći te može ubiti".

BRZO I EFIKASNO: Uklonite zubni KAMENAC sa ova DVA SASTOJKA!

Mirisni oraščić odlično ide u kombinaciji sa kardamonom, cimetom, karanfilićem, korijanderom, kuminom, đumbirom, biberom i majčinom dušicom, a dodaje se u slatka i slana jela.

MISTERIJA DUGA OSAM GODINA! Sećate se Marine koja je uhapšena zbog sumnje da je ubila sina? Sada ima ZAHTEV

Najbolje je kupiti ga celog jer u zatvorenoj posudi ima skoro neograničen rok trajanja, i narendati ga pred kraj pripreme jela kako bi zadržao mirisnu aromu.

 

Piše:
Srbija Danas
20.05.2018. 20:42
Pogledajte više