Hrskave spolja i mekane iznutra, zapečene makarone mame poglede i bude sva čula na kojoj god trpezi da se pojave!
Bilo da ste ljubitelji intezivnijih ukusa ili preferirate neutralnije obroke, zapečena testenina odgovoriće na vaše zahteve. Jednostavna za pripremu, neodoljivo ukusna i primamljivog izgleda, zapečena pasta osvojila je srce mnogim gurmanima.
Potrebno je:
Priprema:
Skuvati testeninu procediti. Izmešati sir jaje pa ubaciti u testeninu. U tiganj sipati malo ulja, dodati ravnu kašiku brašna i seckan beli luk pa propržiti da dobije krem boju.
Sipati mleko i mešati da provri.
Dodati so, biber malo rendanog kačkavalja i peršunov list i izmešati.
Tepsiju 22 cm. premazati maslinovom uljem i sipati testeninu. a odozgo soss i prodrmati odozgo dodati još malo rendanog kačkavalja. Peći na 220 stepeni C oko 30 minuta da zarumeni.