ZDRAVO: Evo načina da hrana bude UKUSNA bez korišćenja SOLI!

17.10.2017. 06:15
Piše:
Srbija Danas/Lepota i zdravlje
so i maslinovo ulje / Izvor: Profimedia
Najbolji način za pripremu hrane.

Koliko je prekomeran unos soli nezdrav imamo prilike da čujemo na gotovo svakom koraku. Međutim, uprkos tome, razvili smo naviku da većinu hrane pripremamo tako da nam glavni začin bude so.

Ali, uz jednostavne savete to može da se promeni i tvoji obroci mogu da postanu ukusni i bez korišćenja soli. 

NIJE SRAMOTA: Svaka druga Srpkinja pati od ove boljke! Rešite se MUKA zauvek!

So / Izvor: Profimedia

Većina nas je odrasla na jako začinjenoj hrani i zapravo nam je teško zamisliti ručak u kojem nećemo koristiti obilne količine bibera i soli. Ali ako se osvrnemo na trenutne, aktuelne gastronomske trendove uočićemo da se sve manje koriste baš ova dva začina, te da postoje mnogo bolje akternativne metode kojima možemo postići dobar ukus, a da ne narušavamo zdravlje.

Pre svega, jako je važno da shvatiš da svaka hrana koju začiniš solju ima isti ukus - slana je. Mi često imamo predrasude da je slana hrana bezukusna, baš suprotno, kada je slana ona je uvek istog ukusa.

Samo OVO je pravi način da OSTAVIŠ PUŠENJE! Evo koji...

Grilovano povrće možeš da začiniš sa samo par kapi maslinovog ulja, te će na taj način samo od sebe pustiti svoje prirodne sokove i biti dovoljno ukusno.

pravljenje ručka / Izvor: Profimedia

Kada je u pitanju priprema druge hrane, savetujemo ti da se okreneš istraživanju prirodnih začinskih biljkama, kao što su ružmarin, peršun, bosiljak, majoran ili majčina dušica što može biti idealna zamena za so. Naravno, ukus hrane neće biti isti, ali potencijalno bi mogao biti još bolji.

RECEPT DANA: Jesenji mafini sa jabukom, cimetom i đumbirom!

Krompir pre pečenja možeš marinirati u maslinovom ulju sa mešavinom svih začina. Ili možeš u blender da staviš začinsko bilje i dodate mu kokosovo ili maslinovo ulje te ćete dobiti savršeno ukusan preliv za pečenje mesa.

začiniti solju / Izvor: Profimedia

ZAR I TRUDNA? A BEBA? Pevačica je u 5. mesecu, a i dalje... Mia, ZAŠTO?

Možeš se poslužiti i klasičnim začinima, poput mlevene crvene paprike, kurkume ili kumina. Na taj ćeš način svoje obroke učiniti ne samo zdravijima, već i maštovitijima u odnosu na ono što si jela do sad.

 

Piše:
Srbija Danas/Lepota i zdravlje
17.10.2017. 06:15
Pogledajte više