U Srbiji gotovo svako domaćinstvo na stolu ima krompir u raznoraznim oblicima.
Međutim, da li ste znali da od krompira može da se napravi i poslastica, a da to nisu knedle?
Potrebno je:
Nadev:
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci pa ga oguliti. Viljuškom izgnječiti , dodati jaje, so i ulje, pa sve to izmiksirati.
Dodati lonče brašna pa rukama izmesiti. Umesite testo da bude mekano, pa ga prospite po stolu sa malo brašna i zamesite. Zatim ih razvite i isecite na trake.
Sir izdrobite pa napunite testo njime, u koji god oblik želite. To može biti valjkasti oblik ili loptice, a možete koristiti i modlice za kolače.
Kad završite sa punjenjem sira, napunite na isti način i džemom, pa kuvajte 4-5 minuta .
Dok se kuva propržite prezle, pa ih uvaljajte.
Važno je da ih servirate tople. Mogu biti i kao dodatak i kao samostalni obrok.