Suve šljive smanjuju rizik od osteoporoze
Saznajte zašto bi trebalo češće da jedete ovo voće.
Suve šljive su obično koristimo kod opstipacije međutim one imaju daleko važniju ulogu:
Štite od mnogih bolesti
Štite mozak od štetnog uticaja slobodnih radikala i pomažu kod prevencije kardiovaskularnih i kancerogenih oboljenja.
Prevencija dijebetesa tipa 2
Upijajuća vlakna koja se nalaze u suvim šljivama, pomažu pri stabilizaciji šećera u organizmu i povećavaju osetljivost organizma na insulin.
Pospešuju zdravlje kostiju i smanjuju rizik od osteoporoze
Veoma su bogate vitaminom K, beta karotenom, flavonoidima i fenolima. Oni pomažu u poboljšanju stanja u kom se nalaze kosti kao i u poboljšanju cirkulacije.
Protiv gojaznosti
Ako pojedete suvu šljivu posle dijetalnog obroka bićete siti zahvaljujući upijajućim vlaknima, što može sprečiti prejedanje i gojaznost.
(lifepressmagazin.com)