Суве шљиве смањују ризик од остеопорозе
Сазнајте зашто би требало чешће да једете ово воће.
Суве шљиве су обично користимо код опстипације међутим оне имају далеко важнију улогу:
Штите од многих болести
Штите мозак од штетног утицаја слободних радикала и помажу код превенције кардиоваскуларних и канцерогених обољења.
Превенција дијебетеса типа 2
Упијајућа влакна која се налазе у сувим шљивама, помажу при стабилизацији шећера у организму и повећавају осетљивост организма на инсулин.
Поспешују здравље костију и смањују ризик од остеопорозе
Веома су богате витамином К, бета каротеном, флавоноидима и фенолима. Они помажу у побољшању стања у ком се налазе кости као и у побољшању циркулације.
Против гојазности
Ако поједете суву шљиву после дијеталног оброка бићете сити захваљујући упијајућим влакнима, што може спречити преједање и гојазност.
(lifepressmagazin.com)