Skip to main content
nova Mazda CX-60

Mazda predstavila NOVI MODEL - zavirite u unutrašnjost automobila (FOTO)

Foto: Twitter Printscreen/pmatio1108
Sasvim nova Mazda CX-60 predstavlja prvu Mazdinu potpuno hibridnu plug-in tehnologiju na evropskom tržištu SUV vozila.

Proširujući Mazdin asortiman SUV vozila, sasvim nova Mazda CX-60 prvi je od dva nova modela iz grupe Mazdinih Velikih Proizvoda koji će se predstaviti Evropi u sledeće dve godine.

Dokazujući Mazdinu posvećenost pristupu održivoj mobilnosti koji uključuje više rešenja i važnost pravog rešenja u pravom trenutku, Mazda CX-60 ispunjava rastuće potrebe ovog segmenta širom ponudom SUV vozila koja objedinjuju najnovije ekološke performanse sa užitkom vožnje koji je svojstven svakom vozilu Mazda.

Predstavljajući prvi Mazdin potpuno hibridni plug-in pogonski sklop, Mazdin novi vodeći model, Mazda CX-60 PHEV, predstavlja sve što je Mazda ugradila u svoj DNK u poslednjih 100 godina, od izvanrednog dizajna spoljnog i unutrašnjeg prostora do najprefinjenijeg japanskog majstorstva izrade, najnovijih inovacija tehnologija usredsređenih na čoveka i vodećih svetskih pogonskih sklopova.

Impozantna snaga prelepog i dinamičnog stilizovanja Mazde CX-60 izražava inteligenciju i eleganciju najnovijeg razvoja dizajna Kodo utkanog u čvrstoću strukture ovog SUV vozila sa upečatljivim motorom postavljenim napred i pogonom na zadnje točkove.

Elegantan dizajn interijera vrhunskog kvaliteta mešavina je različitih materijala i tekstura kao što je javorovo drvo, napa koža, unikatno obrađen japanski tekstil, hromirani detalji i posebno detaljni štepovi na instrument tabli.

Tehnologije usredsređene na čoveka preosmišljene su i doterane do savršenog doživljaja vožnje Jinba-Ittai i, više nego ikada ranije, ispunjavaju individualne potrebe vozača. Mazdin revolucionarni sistem personalizacije vozača prepoznaje putnika na vozačevom sedištu i automatski podešava okruženje – položaj sedišta, upravljač, retrovizore, HUD, pa čak i postavke zvuka i kontrole klima-uređaja – kako bi odgovaralo telesnoj građi, ali i ličnim željama vozača.

Mazda CX-60 PHEV predvodi predstavljanje plug-in hibridnih modela u Evropi sa pogonskim sklopom koji je kombinacija benzinskog motora Skyactiv-G 2.5 sa četiri cilindra i direktnim ubrizgavanjem i velikog elektromotora od 100 kW i baterije visokog kapaciteta od 355 V, 17.8 kWh.

Ta kombinacija motora daje ukupnu izlaznu snagu sistema od 327 KS/241 kW i snažan obrtni moment od 500 Nm, što ovo vozilo čini najsnažnijim putničkim vozilom koje je Mazda ikada proizvela. Mazda CX-60 PHEV daje vrlo impresivne performanse, ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 5,8 sekundi i ograničenu maksimalnu brzinu od 200 km/h.

Nasuprot tome, i ono što je najprimetnije pri vožnji samo na električni pogon, nov Mazdin PHEV pokazuje izvanredne ekološke karakteristike. WLTP potrošnja goriva iznosi samo 1,5 l/100 km, a WLTP kombinovane emisije CO2 samo 33 g/km.

Vremenska prognoza
Fog
1 Beograd