Skip to main content
fiat topolino

NOVI FIAT TOPOLINO: Povratak posle 70 godina (VIDEO)

FOTO:printscreen/autoexpress.co.uk
Nema nikakve veze sa modelom proizvedenim između 1935. i 1955. godine.

Fiat Topolino se vraća na tržište. Firma iz Torina je oživela istorijsko ime za model koji će biti neuobičajen.

RENO NAJAVLJUJE : "Renault 5 Roland Garros Special Edition"

RENO NAJAVLJUJE : "Renault 5 Roland Garros Special Edition"

NOVA Opel Corsa Electric (FOTO+VIDEO)

NOVA Opel Corsa Electric (FOTO+VIDEO)

JAPANCI NE PRESTAJU DA NAS IZNENAĐUJU: Honda predstavila svoj AVION (FOTO+VIDEO)

JAPANCI NE PRESTAJU DA NAS IZNENAĐUJU: Honda predstavila svoj AVION (FOTO+VIDEO)

Stellantis širi svoju ponudu električnih automobila, pa je Citroen Ami ponovo kloniran i prilagođen da postane najmanji model italijanske marke, u rangu ispod Fiata 500 koji je inspiracija za dizajn, ali ne najsavremenija generacija, već originalna sa malim okruglim farovima postavljenim napred, poput onih kod originalnog Topolina, zajedno sa potpuno zatvorenim prednjim delom sa oznakom Fiat i gravurom sa imenom modela na prednjem braniku.

Ami se takođe nudi i kao Opel Rocks Electric. Još jedna razlika je boja karoserije, u elegantnoj pastelno zelenoj boji koja dočarava posebnu italijansku filozofiju „Dolče Vita“, dizajniran da putuje uskim putevima Amalfija, Kaprija ili Portofina, najodabranijih obala Italije… U stvari, nema vrata, zamenjena je pletenim trakama, dok se može videti i rukom pokretani klizni platneni krov.

novi fiat topolino
Fiat Topolino
Foto: Shutterstock

Novi Topolino ima samo dva sedišta, ali njegov enterijer nije prikazan, iako se očekuje mala razlika u odnosu na francuskog i nemačkog brata sa šarenijim presvlakama i dvobojnom instrument tablom. Jednostavno i sasvim dovoljno, jer njegov pogonski sistem ne dozvoljava da ode mnogo dalje od onoga što bi putnici zaista želeli. Firma nije otkrila ni specifikacije, ali ni one nisu tajna, jer će se poštovati motorna konfiguracija francuskog modela.

Bratski modeli imaju električni motor koji daje maksimalnu snagu od 8,2 konjske snage i koji se napaja litijum-jonskom baterijom kapaciteta 5,5 kWh, za maksimalni domet do 75 kilometara i može da se vozi maksimalnom brzinom od 45 km/h. Novi Fiat Topolino se može napuniti za samo tri sata. Zanimljiva opcija za mlade ljude i za razgledanje uz maksimalno poštovanje životne sredine.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd