Skip to main content
Logo Audija

Audi radi na električnoj verziji modela Q2 - IMA LI ISTINE?

Foto: Profimedia/ilustracija
Uh...

Audi navodno radi na novoj verziji modela Q2 koja će imati veliko međuosovinsko rastojanje i potpuno električan pogonski sklop.

Navodi se da se ovaj automobil razvija pod kodnim imenom „Audi X55 BEV“ i da će biti baziran na MQB platformi. Poznato je i nekoliko detalja o njegovom potpuno električnom pogonu, odnosno, poznato je da će razdaljina koju će moći da pređe sa samo jednim punjenjem biti oko 500 kilometara.

Međutim, pre nego što se električna verzija modela Q2 pojavi na tržištu, Audi će lansirati drugu verziju ovog modela, koja nosi oznaku Q2 L, gde L stoji za long-wheelbase, što znači da će imati veće međuosovinsko rastojanje od standardne verzije. Ova verzija će se za početak, prodavati samo u Kini.

Auto se NE PERE samo da bi IZGLEDAO ČISTO! Ovo je još VAŽNIJI RAZLOG - NAROČITO ZIMI!

On će biti dostupan sa TFSI agregatom zapremine jednog litra koji proizvodi 116 konjskih snaga, sa TFSI agregatom zapremine 1,4 litara koji proizvodi 150 konjskih snaga, i sa istim agregatom zapremine dva litara koji proizvodi 190 konjskih snaga. Svi agregati mogu biti povezani ili sa šestostepenim manuelnim ili sa sedmostepenim S tronic automatskim menjačem.

U svakom slučaju, potpuno električni Audi Q2 L je interesantan projekat i ako cena bude razumna, moći će da parira Teslinom Modelu Y. Međutim, za sada još nije ništa zvanično potvrđeno, tako da čekamo zvanično saopštenje kompanije Audi.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd