Skip to main content
BMW

BMW poslao poruku: Koristite migavce

Foto: Profimedia
Vozači BMW-a nisu baš na nekom glasu kao oni koji voze po pravilima. Sada je tu tezu donekle raspirio i sam BMW obrativši se svojim poklonicima.

Vozačima BMW-a se pripisuje da voze agresivno, često krše pravila i ne mare za ostale učesnike u saobraćaju. Vole naglo da ubrzaju i promene traku, a u svojim manevrima gotovo nikad ne koriste pokazivače smera.

Američka filjala BMW-a je zato odlučila da se obrati svojim poklonicima. BMW im se putem Twittera obratio porukom da koriste žmigavce pa je objava ubrzo dobila preko 14 hiljada lajkova, navodi Index.hr.

Bilo je tu brojnih komentara, a u sve se aktivno uključio i BMW rekavši: „Znamo da su vozači BMW-a najbolji, ali put može da bude nepredvidivo mesto.“ U nastavku svoje objave BMW naglašava da su njihovi automobili upravo po pitanju bezbednosti bogato opremljeni te poseduju brojne sisteme vezane uz promene smera kretanja vozila, kao što su upozorenje za nenamernu promenu trake, upozorenje za umor vozača, sistem izbegavanja u urbanim uslovima i sl.

BMW
BMW
Foto: Profimedia

Neki su se pravili da ni ne znaju gde su pokazivači smera, nekima je to apsolutno nepotrebno jer voze BMW, a postoje i oni koji su u šali rekli da je potrebno da se automatizuju ako ih zaista treba koristiti.

Nakon dugo vremena BMW se našalio na svoj račun, a BMW-ovi fanovi su šalu odlično prihvatili. Ipak, tema je kudikamo ozbiljnija, a šale bi trebalo ostaviti za neke bezazlenije teme poput rivalstva s Audijem po kojima je BMW itekako poznat.

Kako se aktiviraju pokazivači smera putem poluge na levoj strani volana objašnjava BMW-ov video u nastavku.

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd