Skip to main content
žena za volanom

"Imam PTSP za volanom": Žena odustala od vožnje nakon što je učestvovala u čak 13 saobraćajnih nesreća

Foto: Profimedia
Pedesetogodišnja Amerikanka koja živi u Belfastu rekla je da veruje da možda ima PTSP zbog svih nesreća u kojima je učestvovala

Dženifer Kerns iz Ohaja ima generalizovani anksiozni poremećaj, autizam i ADHD, i veruje da su je sve saobraćajne nesreće učinile neverovatno nervoznom kada sedne za volan.

Prvu nesreću imala je kada je imala samo sedam godina, kada je majčin automobil proklizao na ledu. Ova 50-godišnjakinja, koja sada živi u Belfastu, rekla je da veruje da možda ima PTSP zbog svih nesreća u kojima je učestvovala tokom godina, uprkos tome što nije vozila više od dve decenije, prenosi Autoklub.

Prisećajući se prve nesreće u kojoj je bila vozač, Dženifer je rekla: "To je verovatno bila jedna od najdramatičnijih nesreća. Doslovno sam tog dana saznala da je, ironično, moj najbolji prijatelj doživeo saobraćajnu nesreću i da ga je ubio kamion. Zabila sam se tog dana u drvo".

žena za volanom
automobil, žena za volanom, vožnja, saobraćaj, žena, automobili
Foto: Profimedia

Dženifer je udarila glavu i slomila kosti u lobanji, što je zahtevalo tri operacije. Ali uprkos mučnom iskustvu, kada se probudila, bila je spremna da ponovo sedne za volan.

"Samo sam pomislila, hajde da pokušamo ponovo". Sledeće godine imala je još jednu nesreću. Ovaj put je vozio poznanik iz društva. I dok je posle sudara ležala povređena na zadnjem sedištu, ostavili su je i pobegli sa lica mesta. Na sreću, iz svega se izvukla u jednom komadu.

Ali tu nije bio kraj, preživela je još jedan udes, pa još jedan - ukupno trinaest.

Otkako se preselila u Severnu Irsku, Dženifer se više nije usudila da sedne za volan.

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd