Petak 23. feb 2024.
auto brisači

NE KUPUJTE NOVE: Evo kako da sami PRODUŽITE VEK brisačima

Foto: Profimedia
Dobro je znati...

Lako je primetiti da brisači vašeg vozila ne rade kako bi trebalo kada iza njih ostaje trag vode ili kada brišući "preskaču" deo stakla. Sve ovo utiče na bezbednost u vožnji i znak je da je vreme za zamenu metlica, ali ne mora da bude tako.

APEL AMSS: Prilagodite vožnju vremenskim uslovimaauto-put

APEL AMSS: Prilagodite vožnju vremenskim uslovima

OVO SU AUTOMOBILI SA NAJMANJE KVAROVA I GREŠAKA: Stigao je najnoviji izveštaj, dobro pogledajte listuMercedes

OVO SU AUTOMOBILI SA NAJMANJE KVAROVA I GREŠAKA: Stigao je najnoviji izveštaj, dobro pogledajte listu

TESLA U PROBLEMU: Kompanija u januaru prodala samo jedan automobil na važnom tržištuautomobil Tesla

TESLA U PROBLEMU: Kompanija u januaru prodala samo jedan automobil na važnom tržištu

Proći ćete jeftinije sa tzv. "narezivanjem" brisača. Ipak, to nije uvek opcija. Ako su metlice brisača već lomljive (krte) ili tvrde, moraćete da ih zamenite, piše Revijahak.

Za rezanje će vam trebati i poseban nož, koji se može naći za nešto više od 20 evra. Brisače je najbolje pre sečenja preklopiti ili potpuno rastaviti, a gumu potom očistiti krpom navlaženom vodom u koju ste sipali deterdžent.

Najbolje je seći na sobnoj temperaturi jer je tada guma mekša. Nož treba povući duž brisača laganim pritiskom. Upotrebite makaze da odsečete ivicu koja obično ostane iza narezivanja, savetuje nemački auto-klub (ADAC).

Ako niste dobro obavili celu proceduru, možete umnogome pogoršati rezultate brisanja. Narezivanje se naravno ne može raditi beskonačno, odnosno savetuje se da ipak kupite nove metlice posle dva takva skidanja površinskog sloja gumice.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd