Skip to main content
Mirko Rašić

KO JE BIO MIRKO RAŠIĆ, JUTJUBER KOJI JE NAĐEN MRTAV: Najpopularniji automehaničar u Srbiji, razbio predrasude o zanatu

Foto: Youtube printscreen/Mirko Rasic
Mirko Rašić (33), poznati jutjuber, izvršio je samoubistvo vešanjem u jednoj hali u Surčinu.

Mirko je bio automehaničar i infulenser iz Beograda, a od devete godine radio je sa ocem. Poslednjih godina postao influenser iz oblasti mehanike i automobilizma.

STRAŠNA TRAGEDIJA U BEOGRADU: Poznati jutjuber Mirko Rašić pronađen mrtav

STRAŠNA TRAGEDIJA U BEOGRADU: Poznati jutjuber Mirko Rašić pronađen mrtav

Sa svojim pratiocima delio je stručno znanje, a njegov način interpretacije na mrežama privukao je veliki broj zaljubljenika u mehaniku i automobile.

"Cela ideja je potekla od toga što mi je dojadilo da nas sve automehaničare gledaju stereotipski, generalizuju da smo prevaranti koji želimo pre svega da uzmemo što više para ljudima i da im ne popravimo auto kao što bi oni želeli i da uglavnom nismo pismeni, elokventni, da smo prljavi i da smo zaista nipodaštavani u društvu", ispričao je Mirko pre nekoliko godina u emisiji Viral.

Razbijao je predrasude da su automehaničari prljavi, a često i nepošteni majstori.

Jutjub kanal koji nosi njegovo ime ima 143.000 pratilaca. Zanimljivo je jako da mu je to bio drugi Jutub kanal, prvi mu je bio hakovan ali je za kratko vreme uspeo krene od nule, i dobije još veći broj pratioca. Pored  Jutuba gostovao je i često u televizijskim emisijama kao i na jednom Beogradskom radiu gde je imao svoju autosku emisiju.

Ljudi koji su ga poznavali govorili su o njemu sve najbolje. Izuzetan momak, dobar komšija, sjajan automehaničar, uvek otvoren za razgovor, savet, šalu, svima izlazio u susret kada su imali problem sa svojim automobilom. 

Redakacija portala Srbije Danas sa velikim šokom i bolom je primila ovo vest, i ovim putem izajvljuje saučešće porodici.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd