Četvrtak 22. feb 2024.
Beograd

NE VIĐA SE SVAKI DAN: Šta biste uradili da vas zadesi ovako nešto na parkingu? (VIDEO)

Foto: Srbija Danas
Meteorit pao na parkirani Renault Clio U Francuskoj.

Šta biste prvo učinili da krenete na posao u ponedeljak ujutro, pa na krovu svog parkiranog automobila zateknete rupu od pola metra? Da li bi prvo zvali policiju, vatrogasce ili osiguravajuću kuću? S ovakvim se problemom susreo jedan Francuz s periferije Strazbura ove nedelje. Na njegovom Renaultu Clio druge generacije je preko noći osvanula ogromna rupa.

NEVEROVATNO: Još jedna legenda odlazi u istoriju zajedno sa modelom Chevrolet CamaroChevrolet Camaro

NEVEROVATNO: Još jedna legenda odlazi u istoriju zajedno sa modelom Chevrolet Camaro

NE BISTE NI PRETPOSTAVILI: Koji auto-brend najviše vredi?automobili

NE BISTE NI PRETPOSTAVILI: Koji auto-brend najviše vredi?

KAZNA I DO 20.000 DINARA! Šta je sve neophodno vozačima za zimsku vožnjusneg

KAZNA I DO 20.000 DINARA! Šta je sve neophodno vozačima za zimsku vožnju

Na mesto događaja su pozvani vatrogasci, budući da se iz vozila još dimilo. Oni su obezbedili mesto događaja te isključili mogućnost vandalizma, pa su zaključili da je ovaj automobil gotovo u potpunosti uništen usled – pada meteorita. Istražioci su na mestu događaja pronašli i manji grumen, otprilike veličine lešnika, koji je poslat na analizu da bi se utvrdilo da li je zaista on uzrok ove štete i da li je uopšte astronomskog porekla.

Šta god da je pogodilo nesrećnog Clia moralo je da se kreće vrlo velikom brzinom – naime, osim rupe na krovu objekat je probio i pod te rezervoar vozila. Nakon objavljivanja vesti u lokalnim medijima, neki stanovnici Strazbura su prijavili da su čuli ili videli pad meteorita. Međutim, međunarodna meteorska mreža FRIPON kaže da u to vreme na toj lokaciji nije zabeležen pad meteorita, pa će tek dodatna analiza verovatno otkriti uzrok ovog neobičnog događaja.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd