Skip to main content
polovni automobili

SJAJNA VEST! Beograd dobija sajam polovnih vozila

Foto: Profimedia/ilustracija
Glavni grad Srbije dobija svoj prvi "Sajam korišćenih vozila" koji će se održati od 3. do 5. decembra u Beogradskoj Štark areni.

Domaće tržište polovnih automobila iz dana u dan je sve veće, moćnije i zanimljivije. Naime, nakon stagnacije prodaje polovnih automobila u prošloj 2020. godini zbog pandemije COVID-19, već u prvih šest meseci tekuće godine ovo tržište je zabeležilo značajan porast prodaje (čak 34% više u odnosu na prvu polovinu 2020.), da bi u poslednjih nekoliko meseci uspelo i da nadmaši prodaju, bar kada govorimo o istom periodu pre pandemije (septembar – novembar 2019. godine), piše Bizlife.

I dalje su, što se tiče polovnjaka, domaćim kupcima najzanimljiviji automobili koji koriste dizel gorivo (čak 69%), dok je 28% kupaca polovnih vozila svoju pažnju usmerilo na rešenja sa benzinskim motorima.

Svega 3% je svoje interesovanje pokazalo za električne automobile koji sporim koracima dolaze i na domaće tržište.

Pred predstojeće praznike sva istraživanja pokazuju da će tržište polovnih automobila ove godine dostići svoj maksimum u odnosu na prethodnih pet godina.

Upravo zbog sve veće potražnje za polovnim automobilima glavni grad Srbije dobija svoj prvi Sajam korišćenih vozila koji će se održati od 3. do 5. decembra u Beogradskoj Štark areni.

Alfa Romeo
Alfa Romeo
Foto: Srbija Danas

U okviru Sajma korišćenih vozila posetioci mogu da očekuju izuzetno široku ponudu automobila, kao i brojne ponude među kojima su i vozila starosti od 1 godine do 6 godina, zatim jangtajmeri i oldtajmeri, nova vozila, ATV/QUAD vozila, motorne sanke, motocikli i različita električna rešenja.

Takođe, sve što prati četvorotočkaše i dvotočkaše moći će da se vidi i kupi na Sajmu korišćenih vozila. Tu se pre svega misli na auto-delove, pneumatike, felne, zaštitne folije, kozmetiku za održavanje automobila, alate, razna softverska rešenja i generalno najrazličitiju opremu.

Posetioci i kupci će tokom trajanja sajma moći da dođu do informacija o kupovini polovnih automobila na kredit ili lizing, kao i opcijama za osiguravanje istih.

Organizatori kažu da su se potrudili da ova manifestacija bude na zavidnom nivou i da svako ko dođe poželi da je poseti i sledeće godine.

"U saradnji sa partnerima uspeli smo da odemo korak dalje u odnosu na sve što je do sada viđeno, a ovog je tipa u regionu", navode organizatori i ističu da se, posle dugo godina, Beograd napokon pridružuje velikim svetskim gradovima i dobija svoj prvi Sajam korišćenih vozila.

 

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd