Četvrtak 22. feb 2024.
Foto: Printscreen/RTS

STIŽE PANDLINA! Fiatov električni automobil praviće se u Srbiji! Cena će vas IZNENADITI

Foto: Printscreen/RTS
Stelantis počinje proizvodnju hibridnih i električnih automobila u Srbiji

U Kragujevcu će se praviti nova generacija električnih vozila, saopštila je grupacija Stelantis. Radnici Fijatove fabrike su već završili obuku, a prva vozila izaći će sledeće godine. Najjednostavnija nova "panda hibrid" trebalo bi da košta oko 15.000 evra, a električna oko 20.000 evra.

VEROVATNO VAM NE BI PALO NA PAMET: Zašto treba da stavite čepove od plute u svoj automobil?pampuri

VEROVATNO VAM NE BI PALO NA PAMET: Zašto treba da stavite čepove od plute u svoj automobil?

MNOGI PRAVCI NEPROHODNI: Sneg napravio ozbiljne probleme na OVIM DEONICAMA!sneg

MNOGI PRAVCI NEPROHODNI: Sneg napravio ozbiljne probleme na OVIM DEONICAMA!

NEVEROVATNO PRAVILO: Ako ovde vozite u jakni spremite novčanik - KAZNE SU OGROMNEvozač

NEVEROVATNO PRAVILO: Ako ovde vozite u jakni spremite novčanik - KAZNE SU OGROMNE

Nova generacija popularnog malog gradskog automobila "pande" dobija električni pogon i prelazi u klasu iznad. Budući Fijatov krosover B klase biće lansiran 2024. godine. Ovaj model dužine oko četiri metra, igra ključnu ulogu u strategiji proizvođača iz Torina da zadrži istaknuto mesto na svetskom tržištu malih gradskih automobila.

- Želimo da se pozicioniramo, da svakom omogućimo malo jeftino i efikasno električno vozilo. Novo vozilo će se zvati ‘pandlina’, a prodavaće se na svim kontinentima i sa bezbroj personilizacija za određena tržišta - najavljuje Karlos Tavares, direktor Grupacije Stelantis.

pandlina
Foto: Printscreen/RTS

Nova "panda" će se proizvoditi u Srbiji, Brazilu i Maroku. Stelantisova fabrika u Kragujevcu, gde se do prošle godine proizvodio "fijat 500L", praviće novi model od 2024. godine.

- Ovo će biti prva fabrika serijskih električnih vozila na Balkanu, a veći deo automobila su već osvojili radnici iz Kragujevca koji su bili na obuci. Tako da 2024. izlaze prve "pande" iz fabrike u Šumadiji - ističe Tavares.

Očekuje se da nova "panda" postane popularna u regionu, zahvaljujući povoljnim cenama. Najjednostavnija hibridna verzija trebalo bi da košta oko 15.000 evra, električna sa dometom od 200 km oko 20.000 evra.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd