Četvrtak 22. feb 2024.
šleper

DA LI JE OVO MOGUĆE? Šleper "juri" nenormalnom brzinom na auto-putu - i to u levoj traci (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Nema potrebe za žurbom.

I sami znamo da je na auto-putu dozvoljeno voziti mako brže, odnosno do 130km/h. Međutim, to pravilo za šlepere ne važi, tj, malo se razlikuje.

PROFESIONALNO: "Zatvoren" sa svih strana, ali je ipak uspeo da se isparkira (VIDEO)Beograd

PROFESIONALNO: "Zatvoren" sa svih strana, ali je ipak uspeo da se isparkira (VIDEO)

Ostavila je ovu LIMENKU u kolima - kad se vratila zatekla je ŠOKANTAN PRIZOR (FOTO) eksplozija

Ostavila je ovu LIMENKU u kolima - kad se vratila zatekla je ŠOKANTAN PRIZOR (FOTO)

MOŽETE PLATITI VISOKU KAZNU: Pogledajte zašto je važno da očistite sneg sa krova i haube automobila (VIDEO)sneg na automobilu

MOŽETE PLATITI VISOKU KAZNU: Pogledajte zašto je važno da očistite sneg sa krova i haube automobila (VIDEO)

Iz člana 104 saznajemo da na autoputu i motoputu sa tri ili više saobraćajnih traka, namenjenih za saobraćaj vozila u jednom smeru, vozači teretnih vozila čija je najveća dozvolјena masa veća od 3.500 kg i skupova vozila čija je dužina veća od sedam metara, smeju da koriste samo dve saobraćajne trake koje se prostiru uz desnu ivicu kolovoza.

Na osnovu tog člana, vozilo sa snimka nije u prekršaju, ali postoje posebna pravila za teretna vozila koja ih ograničavaju na maksimalnu brzinu od 90km/h.

Kao što na snimku možemo da vidimo, putničko vozilo se kreće propisnom brzinom od 104km/h. Međutim teretno vozilo pretiče nepropisnom brzinom.

Pravilo za teretna motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 7.500 kg i za teretna motorna vozila sa priključnim vozilom, nalaže da smeju da voze maksimalnom brzinom od 70km/h, osim na autoputu gde je najveća dozvoljena brzina 90 km/h.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd