Skip to main content
Vožnja

Uhvatili su ga u prebrzoj vožnji - dobio je kaznu, JEDINSTVENU I ISTORIJI!

Foto: Profimedia
Sjajno odluka.

Odmah na početku ćemo reći kako prekršitelj nije bio oslobođen. Naprotiv, kazna je takva da će je se setiti svaki put kad sedne za volan. Ipak, vozač je sudiji morao da obeća samo jednu stvar.

Krenimo redom. 39-ogodišnji Frejzer Džonston iz Maselburga blizu Edinburga u Škotskoj je ponosni vlasnik Fordovog monstruma, Mustanga GT. I naravno, Frejzera je moć Mustanga ponela, i to više puta, a poslednji put je pred sud došao zbog prebrze vožnje – snimljen je kako vozi 175 km/h.

Automobil
Foto: Profimedia

Pred sudijom je pokušao da se brani emocijama. Njegov advokat i on pokušali su da objasne kako ga je Mustang doslovno zaveo, odnosno kako nije mogao da odoli da ne stisne gas. Potpuno podsvesno, ponekad je pojurio i da nije toga bio svestan. A advokat je čak naglasio da je Frejzer ponekad video da vozi prebrzo, pa je čak i usporio.

Šalu na stranu, ali činjenice govore drugačije. Frejzer je od 2017. nekoliko puta uhvaćen u prebrzoj vožnji, a ne voli ni legalno da parkira. Znao je da zgreši i dvaput u jednom danu, pa mu je tako svojevremeno i vozačka dozvola privremeno oduzeta.

Sudac nije imao druge nego da donese jedinu moguću odluku. Nakon razgovora Fraser je prihvatio da proda svoj Mustang GT, ali i pristao da u zamenu kupi osetno sporiji Peugeot Partner. Naravno, dobio je i šest negativnih bodova, a moraće da plati i 420 funti kazne.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd