Skip to main content
EPS

Demanti lažnih navoda Demokratske stranke: EPS plaća bager za „Radljevo" 35 miliona evra

Foto: Profimedia
 „Elektroprivreda Srbije“ demantuje netačne navode Demokratske stranke  i ukazuje da je nabavka rotornog bagera za kop „Radljevo“ sa montažom ugovorena po ceni od 35.489.827 evra  u otvorenom postupku javne nabavke.

Podaci iz tenderskog procesa su javni i svi zainteresovani mogu da ih provere na portalu javnih nabavki. Tokom postupka nabavke ispoštovane su sve procedure,  a očigledno je da se izvorima DS pričinilo dodatnih tri miliona evra. 

Na tender su 1. jula 2021. godine dostavljene dve ponude i ugovor je dodeljen prvoplasiranom konzorcijumu koji čine Energotehnika – Južna Bačka, renomirana nemačka kompanija Tisenkrup (Thyssenkrupp Industrial Solutions A.G), kao i domaće firme ATB FOD Bor, Fabrika železničkih vozila Želvoz, Preduzeće Euro – Metal Ub, Feromont inženjering Beograd, Goša montaža, Logo centar Vrbas, DOO IT inženjering Beograd, Elektromontaža Kraljevo, Vatrosprem inovacije Beograd i BPP Group  Beograda. Druga ponuda od poljske kompanije iznosila je 45 miliona evra i odbijena je kao neispravna jer je bila veća od procenjene vrednosti nabavke. 

EPS
Foto: EPS
Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
6 Beograd