Ponedeljak 04. mar 2024.
Zadar

KOMŠIJE VAPE ZA RADNICIMA: Nude platu od 2.600 evra, besplatan smeštaj, A RADI SE NA MORU

Foto: Profimedia
Ako želite dobro plaćen posao i smeštaj u luksuznom apartmanu, možda je baš ovo leto pravo vreme za vas!

Komšije Hrvati su u jeku letnje sezone, a vlasnici luksuznih hotela se žale na manjak šefova kuhinje.

Ako imate OVAKVU novčanicu od 5 EVRA možete je zameniti za 100 EVRA (FOTO)

Po njihovim rečima, bitno je imati dobrog menadžera, ali je mnogo bitnije imati pravog šefa kuhinje koji će moći da odgovori zahtevima turističke sezone i punih hotelskih kapaciteta.

Hotel
Foto: Profimedia

SRBIN IZ NEMAČKE ZAPOŠLJAVA RADNIKE: Plata do 5.000 evra, a jedini uslov je da ste iz BIVŠE JUGE

Iako je poznato da je to odgoovran posao i veoma zahtevan, pogotovo što se tiče izbirljivih gostiju, novac koji može da se zaradi uopšte nije mali. Uz osnovicu, rad preko vremena i vikendom, a u određenim hotelima i postotak hotelskog bakšiša, suma na kraju meseca iznosi i do 2600 eura!

Sanjinu Šoliću, kako navodi u intervjuu hrvatskom Jutarnjem listu, prilične glavobolje zadaje da pronađe dobrog šefa kuhinje, iako im plate dosežu i 20.000 kuna (2.600 evra).

spremanje pice
Foto: Profimedia

Ako imate OVAKVIH 50 DINARA možete ih zameniti za 8.000 EVRA (FOTO)

- Da, to je neverovatno. Iskreno, meni su u mnogim segmentima bitniji šefovi kuhinje od direktora hotela. Dobrog direktora puno je lakše naći od dobrog kuvara. Ako me napusti direktor, ja se snađem, ali ako mi ode šef kuhinje, e to mi je problem - navodi on.

Na pitanje koliko je njihova zarada, Šolić navodi da to sve zavisi od radnog mesta i kvalifikacija.

- Prosečna osnovna plata za uobičajeno radno vreme je 800 evra, ali tu su još i prekovremeni sati, uvećanja za vikende i praznike... Kad su u pitanju kuvari, plate su različite pa tako ima kuvara koji na tržištu rade za 5.000 kuna, ali i onih koji mogu dobiti do 20.000 kuna. S desetak hiljada kuna osnovne plate danas se svakako može dobiti dobar šef kuhinje - navodi on.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd