Skip to main content
Kreativno pero

Ambasador Stalne misije Republike Srbije pri UN posetio srpski tim na Međunarodnoj olimpijadi u robotici u Ženevi

Foto: VOS Kreativno pero
Učenici i učenice Gimnazije Kreativno pero, Srednje elektrotehničke škole Nikola Tesla, Matematičke gimnazije i XII beogradske gimnazije, sa svojim mentorima, ove godine predstavljaju Srbiju

FIRST Global Challenge je međunarodno takmičenje koje okuplja mlade zainteresovane za robotiku iz celog sveta i pruža im priliku da se takmiče, upoznaju jedni druge, razmenjuju znanja i iskustva i predstave svoju zemlju celom svetu. Ovogodišnje takmičenje je zvanično počelo svečanim otvaranjem u Palekspo centru u Ženevi 13. oktobra 2022. 

Kreativno pero
Foto: Kreativno pero

Učenici i učenice Gimnazije Kreativno pero, Srednje elektrotehničke škole Nikola Tesla, Matematičke gimnazije i XII beogradske gimnazije, sa svojim mentorima, ove godine predstavljaju Srbiju. Našim reprezentativcima pripala je čast da pred punim tribinama nose zastavu svoje zemlje, a pre svečanog otvaranja, Njegova Ekselencija, Ambasador Stalne misije Republike Srbije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama, gospodin Dejan Zlatanović i ataše gospodin Miroslav Zotović posetili su tim Srbije na Međunarodnoj olimpijadi u robotici. Ceremoniji otvaranja prisustvovale su mnoge druge istaknute ličnosti iz oblasti STEM obrazovanja, kao i osnivač FIRST Global takmičenja Dean Kamen, osnivač XPRIZE fondacije Peter Diamandis i predstavnici prestižnih univerziteta Yale i MIT.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd