Skip to main content
prijemni

Srednjoškolci, evo gde možete saznati sve što vas zanima o studiranju i polaganju prijemnog

Foto: Shutterstock
Budući da uskoro završavaju srednju školu, srednjoškolci sve više postaju zaokupljeni pitanjima kao što su: Koji fakultet da upišem?, Kako da se pripremim za prijemni?, Šta me sve očekuje na studijama? itd.

Jedan od najlakših načina da saznaju odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja, i da se pripreme za prijemni jeste da koriste portal Prijemni.rs i aplikaciju „Maturang” za rešavanje onlajn-testova.

Najveći obrazovni portal u Srbiji

Prijemni.rs predstavlja najveći obrazovni portal u Srbiji, na kome možete pronaći kompletne informacije o državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama, primere prijemnih ispita iz ranijih godina po fakultetima, kao i informacije o stipendijama, studentskom životu i studiranju u inostranstvu.

Ukratko, mnogi srednjoškolci koriste ovaj portal kao osnovno sredstvo informisanja, ali i nezamenljiv alat koji im pomaže da izaberu fakultet / visoku školu i pripreme se za prijemni ispit.

Osim portala, Prijemni.rs poseduje i svoju Facebook i Instagram stranicu, kao i njuzleter, putem kojih redovno obaveštava srednjoškolce o studiranju i aktuelnostima na visokoškolskim ustanovama.

Otuda ne čudi što je portal Prijemni.rs omiljeno mesto mladih za upoznavanje sa budućim studentskim životom, na kome jednim klikom mogu da dođu do svih važnih informacija i vrednih saveta koji će im pomoći u njihovom budućem akademskom životu. 

Pripremite se za polaganje prijemnog

Na portalu Prijemni.rs budući studenti mogu potpuno besplatno preuzeti jedinstvenu aplikaciju „Maturang”, koja im omogućava da se onlajn pripreme za polaganje prijemnog ispita.

Ova aplikacija, koja je dostupna na Android i iOS platformi, sadrži primere testova iz ranijih godina po fakultetima koje možete rešavati sa bilo kog mesta, u bilo koje vreme. Aplikacija omogućava korisnicima da na svom profilu imaju uvid u testove koje su rešavali i bodove koje su osvojili tokom pripreme za prijemni i tako steknu jasnu sliku o tome koliko su spremni za polaganje. Takođe, na profilu fakulteta za koje su zainteresovani srednjoškolci dobijaju sve bitne informacije kao što su detalji o upisu i upisnim kvotama, termini polaganja prijemnih ispita, iskustva brucoša itd.

Zahvaljujući aplikaciji „Maturang”, dosta mladih se pripremilo za polaganje prijemnog ispita na najjednostavniji način.

Uvek je dobro vreme da razmišljate o nastavku školovanja

Izbor visoke škole ili fakulteta može se pokazati kao odluka koja ima presudan uticaj na vašu karijeru, zbog čega je važno da na vreme počnete sa prikupljanjem informacija i pripremom. 

Nekada se do informacija o fakultetima i prijemnim ispitima dolazilo veoma teško: morali ste lično da posećujete institucije za koje ste zainteresovani i tražite nekoga ko bi vam iz prve ruke mogao predstaviti kako izgleda studiranje na određenom fakultetu.

Međutim, zahvaljujući portalu Prijemni.rs i aplikaciji „Maturang”, danas se do svih relevantnih informacija i obaveštenja sa visokoškolskih ustanova stiže jednim klikom iz udobnosti svog doma.

Zahvaljujući raznovrsnim informacijama koje vas čekaju na ovom sajtu, donećete najbolju odluku o tome šta želite da studirate i kako da se za to pripremite.

Posetite portal Prijemni.rs i zavirite u svoju budućnost.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd