Ponedeljak 04. mar 2024.
Govedina u hladnjači

KINA ZAINTERESOVANA ZA MESO IZ SRBIJE: Traži se 500.000 tona goveđeg mesa za izvoz!

Foto: Profimedia/ilustracija
Kina je zainteresovana da godišnje iz Srbije uvozi 500.000 tona goveđeg mesa

Kina je zainteresovana da godišnje iz Srbije uvozi 500.000 tona goveđeg mesa, potvrdili su danas u Beogradu predstavnici kineske Generalne uprave za kontrolu kvaliteta, inspekciju i karantin u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

SPREMITE SE ZA VEST GODINE! Ako ste nezaposleni, a volite čokoladu, IMATE ŠANSU da zaradite!

DOBRA VEST! Ako ste penzioner i ispunjavate OVE uslove, možete besplatno u banju

Na sastanku je istaknuto da je Srbija spremna da ispuni sve uslove koje zahtevaju kineski standardi kako bi realizacija tog posla počela što pre, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

Nikolić: Velika poslovna šansa za Srbiju

Nikolić je rekao da je taj projekat velika poslovna šansa za Srbiju i da će čim Generalna uprava završi svoj rad i uveri se da proizvodi zadovoljavaju traženi kvalitet, sve biti spremno da započne izvoz mesa u Kinu.

Poseta Beogradu delegacije Generalne uprave za kontrolu kvaliteta, inspekciju i karantin koju predvodi ministar Dži Šuping dogovorena tokom nedavne posete Nikolića Kini.

- Brzina reagovanja kineske Generalne uprave smatra se ključnom, jer je samo njihova ocena kvaliteta srpskih proizvoda nedostajala da se realizuje ovaj veliki izvozni projekat - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su brojne kineske kompanije zainteresovane da ulažu u srpsku poljoprivredu i da je ministar Dži Šuping naglasio da je Generalna uprava spremna da svim takvim kompanijama dodeli olakšice u njihovom poslovanju.

Dži je rekao da će kineska Generalna uprava za kontrolu kvaliteta, inspekciju i karantin danas sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije potpisati Memorandum o bezbednosti i kvalitetu u postupku trgovine hranom i da se uskoro očekuje i početak izvoza srpskih poljoprivrednih proizvoda u Kinu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd