Ponedeljak 04. mar 2024.
GSP

SAD JE GOTOVO STVARNO: Evo ''bus-plus'' novine koja će vam ubiti želju za švercovanjem!

Foto: Profimedia/ilustracija
Raspisan konkurs za nove kontrolore u gradskom saobraćajnom preduzeću.

Kompanija Apeks, uveliko se sprema i pravi planove za jesenji režim vožnje, pa je raspisala konkurs za prijem novih radnika tj. kontrolora. Iz kompanije navode da su se odlučili na taj potez, zbog povećanog obima posla.

Poziv za podnošenje ponuda za izgradnju sistema za kontrolu i naplatu mesta za vozila na pijaci Smederevski đeram

Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović kaže da bi putnike u javnom gradskom prevozu, po ugovoru sa privatnom firmom "Apeks", trebalo da kontroliše najmanje 200 kontrolora. Po njegovim rečima, trenutno broj prelazi optimalnih 200.

Ono što će biti jedna od novina, je konačno uspostavljanje kontrole za BG voz.

devojka u autobusu
Foto: Profimedia

- Do sada putnici BG voza nisu podlegali nikakvoj kontroli, jer ni oprema u vozilima nije radila, tačnije, validatori su bili polomljeni. Čak četiri puta su ih kompletno menjali, ali nije vredelo. Vandali su nastavili da ih uništavaju. Iz tog razloga smo i odlučili da postavimo barijere, za početak, na ulazu u tri železničke stanice. Tako da će putnici morati da pre nego uđu u voz očitaju kartu - ističe on. 

Poslednja stvar koja se čeka da bi ovaj poduhvat zaživeo, je izbor najpovoljnijeg ponuđača za poslove fizičkog-tehničkog obezbeđivanja. 

ISTOK TRAŽI NOVE SARADNIKE: Pogledajte šta proverava na Fejsbuk profilima kandidata pre zapošljavanja

"Trozupci" koji sprečavaju ulazak na stanicu naći će se kod Vukovog spomenika, Pančevačkog mosta i Karađorđevog parka. Prema Mitrovićevim rečima, za obnovu rampi zaslužna je kompanija "Apeks". Kompletan posao je završen, ali se čeka da "Železnice", sa kojima je sklopljen ugovor, obezbede ljude koji će čuvati obnovljene barijere. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd