Petak 23. feb 2024.
Foto: Profimedia

DOLARI NAM STIŽU KRAJEM NOVEMBRA: Evo kome su prvo namenjena sredstva AMERIČKIH FONDOVA

Foto: Profimedia
Kancelarija PKS u Izraelu kreće sa radom od 1. oktobra

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je otvaranjem regionalne kancelarije Međunarodne finansijske razvojne korporacije (DFC) u Beogradu praktično počela realizacija vašingtonskog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

- To će privredi vrlo brzo doneti vidljive i konkretne koristi. Prva sredstva iz američkih fondova, kako je najavljeno, mogla bi da budu na raspolaganju već krajem novembra. I to onima kojima su u ovom trenutku najpotrebnija - malim i srednjim preduzećima - rekao je Čadež.

Na pitanje da li je utanačeno sve oko otvaranja predstavništva PKS u Jerusalimu, Čadež je odgovorio da će prostor u jerusalimskom Margalit startap sitiju našoj privrednoj komori biti na raspolaganju od 1. oktobra.

- Sa Vladom Srbije ubrzano radimo na preciziranju svih formalno-pravnih i tehničkih detalja i sprovođenju potrebnih procedura za otvaranje zajedničke kancelarije koja će se baviti razvojem ekonomskih veza sa Izraelom i to posebno saradnje u oblasti inovacija - rekao je Čadež.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd