Skip to main content
Beograd

DEDINJE PALO U DRUGI PLAN: Sada je OVO najluksuzniji deo Beograda!

Foto: Profimedia/ilustracija
Kada se posmatra ukupna količina novca na tržištu nepokretnosti, samo u Beogradu je u prvom kvartalu 2022. godine investirano 807,9 miliona evra, što je polovina ukupnog ulaganja u nekretnine u Srbiji u ovom periodu.

Najskuplji kvadrat stana prodat je u Beogradu na vodi, po ceni od 9.115 evra, pokazao je poslednji izveštaj Republičkog geodetskog zavoda.

UBRZAO SE USPON CENA NAFTE: Barel danas dostigao nivo od 111 dolara

UBRZAO SE USPON CENA NAFTE: Barel danas dostigao nivo od 111 dolara

NARODNA BANKA OBJAVILA: Dolazi do promene kursa dinara

NARODNA BANKA OBJAVILA: Dolazi do promene kursa dinara

PORAST KIRIJA U BEOGRADU: Stručnjak otkriva koji su presudni faktori za cenu

PORAST KIRIJA U BEOGRADU: Stručnjak otkriva koji su presudni faktori za cenu

Kada je reč o statističkim parametrima cena stanova, pojedine opštine u srpskoj prestonici i dalje beleže enormne cene kvadrata, kako novogradnje, tako i starogradnje.

Prvo mesto i dalje zauzima Savski Venac, gde je prosečna cena kvadrata u novogradnji 3.310 evra, dok je maksimalna 9.115 evra. Nekretnine u starogradnji mogu se naći po nešto nižoj ceni i one u proseku koštaju 2.050 evra, a prema podacim RGZ-a, mogu da idu i do 3.313 evra po kvadratu.

Cene stanova na Starom Gradu za nijansu su niže, pa je prosečan kvadrat u novogradnji 3.000 evra, a u starogradnji 2.455 evra, dok Vračar tradicionalno "drži" cene, pa je prosečan kvadrat u novoizgrađenim objektima 2.288 evra, dok maksimalna cena može da ide i do 4.780 evra. Starogradnja prati novogradnju, te je prosečna cena 2.237 evra, a kvadrat može da dostigne cifru i do 3.603 evra.

Ništa niže cene nisu ni na Paliluli gde je najskuplji kvadrat u novogradnji 3.585 evra, a u starogradnji 3.300 evra.

Tržište nekretnina ne miruje ni na Novom Beogradu, pa maksimalna vrednost starih stanova ide i do 3.857 evra po kvadratu, dok se nekretnina u novogradnji može naći po ceni od 3.510 evra.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd