Skip to main content
Kompanija Geox u Vranju

Fenomenalne vesti za naše SREDNJOŠKOLCE: Nakon mature čeka ih posao u ITALIJANSKOM GIGANTU

Tanjug/​Tanja Valić
Velika šansa za mlade

Italijanska fabrika obuće Geox, koja već dve godine posluje u Vranju, obučavaće srednjoškolce iz tog grada zanatu kojim se bave.

Ova italijanska fabrika zapošljava 1.200 radnika koji proizvode obuću za kupce iz svetskih metropola, poput Pariza, Njujorka i Londona.

Čelnici kompanije odlučili su da se uključe u državni projekat dualnog obrazovanja mladih, tako da bi prvi srednjoškolci mogli uskoro da se nađu na praksi u ovoj kompaniji, a potencijalno se tu i zaposle nakon prakse.

Kompanija Geox u Vranju
Tanjug/​Tanja Valić

Obezbeđivanje prakse za vranjanske srednjoškolce bila je tema sastanka vlasnika kompanije Maria Moretija Polegate i gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića. Tom prilikom, Polegato je objasnio da je Geox velika kompanija koja posluje širom sveta, ali da je proizvodnja u Srbiji strateški odabrana.

- Naša proizvodnja je toliko velika da smo naterani da proizvodimo izvan granica Italije. Izabrali smo da proizvodimo u Srbiji zato što je blizu Italije i naših upravnih kancelarija - kaže Polegato.

I to smo dočekali: Evo kada će početi PRODAJA KARATA ZA PUTOVANJE U SVEMIR

Sa sastanka sa Polegatom, gradonačelnik Vranja ističe da je razgovarao i o zaposlenju lokalnih kooperanata čiji bi rad doveo do povećanja proizvodnje u toj fabrici.

- Razmatrali smo i druge planove. Lokalna samouprava ima obavezu infrastrukturnog uređenja slobodne zone, ali i o modelu dualnog obrazovanja. S obzirom na to da u našoj srednjoj školi postoji potreban obrazovni profil, vlasnik kompanije je ponudio da učenici obavljaju praksu po dualnom principu obrazovanja -  rekao je Milenković.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd