Skip to main content
Ekonomska kriza

30 MILIJARDI DOLARA SPASA! Vest koja je jutros smirila uspaničene ulagače - američke banke GASE POŽAR

Foto: Shutterstock
Stabilne američke banke se udružile

Azijska su se tržišta oporavila jutros nakon što je First Republic Bank spasila skup velikih američkih zajmodavaca, što je ublažilo zabrinutost zbog trenutnih bankarskih previranja. First Republic Bank (FRC) trebalo bi dobiti 30 milijardi dolara spasa od grupe najvećih američkih banaka, uključujući JPMorgan Chase (JPM), Bank of America (BAC), Wells Fargo (CBEAX), Citigroup (C) i Truist (TFC) ).

SLEDI NAM KRIZA KOJA ĆE PREVAZIĆI ONU IZ 2008. GODINE! Srpski vuk sa Vol Strita otkriva: "Inflacija izjeda čitav svet, dok ne stane rat u Ukrajini..."

SLEDI NAM KRIZA KOJA ĆE PREVAZIĆI ONU IZ 2008. GODINE! Srpski vuk sa Vol Strita otkriva: "Inflacija izjeda čitav svet, dok ne stane rat u Ukrajini..."

Vest je smirila uspaničene ulagače, koji su bili zabrinuti zbog bankarske krize nakon kolapsa dveju američkih banaka i previranja u Credit Suisseu. U četvrtak su američke deonice zaključile s rastom, uz rast deonica tehnoloških kompanija.

First Republic osigurava 30 milijardi dolara spašavanja velikih banaka. Jutros je hongkonški Hang Seng (HSI) otvorio rast i porastao 1,8% do poslepodneva. Kineski Shanghai Composite ojačao je 1,4%. Japanski Nikkei (N225) porastao je 1,2%, a južnokorejski Kospi 0,7%.

Indeksi su nadoknadili neke gubitke nakon velikih padova u četvrtak.

Kineske tehnološke, imovinske i finansijske deonice takođe su u plusu. Baidu je skočio 16% u Hong Kongu, nakon što su neke firmeza vrednosne papire dale pozitivne preliminarne recenzijefirmine aplikacije slične ChatGPT-u, navodi CNBC.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd