Petak 23. feb 2024.
Marko Čadež

SJAJNA VEST ZA GRAĐANE SRBIJE! MARKO ČADEŽ: Prva sredstva američkih fondova biće dostupna krajem novembra

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Otvaranjem regionalne kancelarije Međunarodne finansijske razvojne korporacije (DFC) u Beogradu praktično počela realizacija Vašingtonskog sporazuma.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da je otvaranjem regionalne kancelarije Međunarodne finansijske razvojne korporacije (DFC) u Beogradu praktično počela realizacija Vašingtonskog sporazuma o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

- To će privredi vrlo brzo doneti vidljive, konkretne koristi. Prva sredstva iz američkih fondova, kako je najavljeno, mogla bi da budu na raspolaganju već krajem novembra. I to onima kojima su u ovom trenutku najpotrebnija - malim i srednjim preduzećima - rekao je Čadež u intervjuu za Novosti.

Na pitanje da li je utanačeno sve oko otvaranja predstavništva PKS u Jerusalimu, Čadež je odgovorio da će prostor u jerusalimskom Margalit startap sitiju PKS biti na raspolaganju od 1. oktobra.

- Sa Vladom Srbije ubrzano radimo na preciziranju svih formalno-pravnih i tehničkih detalja i sporvođenju potrebnih procedura za otvaranje zajedničke kancelarije koja će se baviti razvojem ekonomskih veza sa Izraelom, posebno saradnje u oblasti inovacija - rekao je Čadež.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd