Subota 24. feb 2024.
Tomislav Momirović

Momirović: Domaće kompanije - stubovi ekonomskog rasta Srbije

Foto: Ministarstvo trgovine
Ministar trgovine obišao je porodičnu kompaniju "Nelly" u Loznici

Loznica, 9. decembar - Domaća mala, srednja, ali i velika preduzeća predstavljaju kičmu srpske privrede i ključni su pokretači ekonomske aktivnosti u našoj zemlji, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je u Loznici obišao porodičnu kompaniju „Nelly“ koja se bavi proizvodnjom i prodajom čokolade i drugih konditorskih proizvoda.

Srbija dobija još 318 km glavnih saobraćajnica! Evo kada počinje gradnja tri nova puta prvog reda!auto-put Srbija

Srbija dobija još 318 km glavnih saobraćajnica! Evo kada počinje gradnja tri nova puta prvog reda!

FINANSIJSKA MOĆ SRBIJE Rezerve zlata i deviza na istorijskom maksimumu, naša država nikad nije bila u boljoj poziciji (FOTO)Aleksandar Vučić

FINANSIJSKA MOĆ SRBIJE Rezerve zlata i deviza na istorijskom maksimumu, naša država nikad nije bila u boljoj poziciji (FOTO)

Brnabić: Danas potpisujemo sporazum sa CERN-om, veliki uspeh za SrbijuAna-Brnabić

Brnabić: Danas potpisujemo sporazum sa CERN-om, veliki uspeh za Srbiju

- Za mene su posebno važne domaće kompanije kao što je kompanija "Nelly", koja vodi računa o standardima i sirovinama, a posebno o radnicima. Ova kompanija konditorskih proizvoda pokriva impresivan broj tržišta i svoje proizvode izvozi u zemlje EU, ali i u Rusiju, Veliku Britaniju, kao i u zemlje arapskog sveta. Uveren sam da su veliki uspesi tek pred ovom kompanijom koja aktivno radi na širenju tržišta - rekao je Momirović i dodao da Vlade Republike Srbije ostaje posvećena stvaranju uslova koji će omogućiti dalji rast i razvoj domaćih porodičnih kompanija, jer one direktno doprinose opštem napretku naše zemlje.

Tomislav Momirović
Foto: Ministarstvo trgovine

Ministar Momirović je naglasio da svedočimo velikim promenama koje su se dogodile u Loznici i dodao da je ovaj grad u jednom trenutku doživeo ekonomsku devastaciju i da je delovalo da pred njim nije svetla budućnost. "Na sreću građana Loznice, saradnjom lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije dovedene su nove fabrike, izgrađeni su auto-putevi i na taj način se uspelo u nameri da se ožive Mačva i Podrinje", istakao je Momirović.

Tomislav Momirović
Foto: Ministarstvo trgovine

- Decenije smo potrošili u ekonomskoj stagnaciji i zato moramo da nastavimo sa ekonomskim rastom. Sa ozbiljnim liderom kao što je Aleksandar Vučić, koji ima snage i hrabrosti da zemlju vodi napred, i uz ozbiljne privrednike i radnike, za enomomski napredak Srbije nema granica - zaključio je ministar Momirović

Vremenska prognoza
Umerena kiša
14 Beograd