Skip to main content
koronavirus

NAJNOVIJE INFORMACIJE: Novak Đoković već dve godine pomaže da se pronađe lek protiv korone

Foto: MN Press
Najbolji teniser sveta Novak Đoković deportovan je sramnom odlukom Saveznog suda Australije, pod lažnom optužbom da je ikona antivakserskog pokreta, kao i da on i njegova supruga Jelena ne veruju u nauku.

Danas je, međutim, isplivala informacija da su Nole i Jelena još pre dve godine, kada je pandemija koronavirusa tek počela da se širi, osnovali farmaceutsku kompaniju u Danskoj, koja se između ostalog bavi i pronalaženjem leka za koronavirus!

Đokovići su u junu 2020. godine osnovali biotehnološku kompaniju KvantBioRes, potvrdio je za Rojters Ivan Lonačervić, izvršni direktor ove firme sa sedištem u Danskoj.

PRVI REKET SVETA IZNENADIO SVE: Đoković kupio 80% danske firme za razvoj tretmana za Kovid

PRVI REKET SVETA IZNENADIO SVE: Đoković kupio 80% danske firme za razvoj tretmana za Kovid

OVAJ SOJ NIJE BEZAZLEN: Među zaraženima omikronom u Srbiji sve je više novorođenčadi

OVAJ SOJ NIJE BEZAZLEN: Među zaraženima omikronom u Srbiji sve je više novorođenčadi

SVE O BOLOVANJU AKO STE ZARAŽENI OMIKRONOM: Cela porodica hitno MORA U IZOLACIJU na PET dana, a evo i kad je najbolje da se testiraju

SVE O BOLOVANJU AKO STE ZARAŽENI OMIKRONOM: Cela porodica hitno MORA U IZOLACIJU na PET dana, a evo i kad je najbolje da se testiraju

Na zvaničnom sajtu danskog APR-a navodi se da su Novak i Jelena Đoković vlasnici ukupno 80% kompanije. Novakovo vlasništvo iznosi 40.8%, a Jelenino 39.2%. Kao direktor firme upisan je Lončarević, dok je Novak jedan od  trojice članova Izvršnog odbora.

Čime se bavi firma KvantBioRes u vlasništvu Đokovića?

- Sa našom inovativnom i pronicljivom RRM tehnologijom, nastojimo da pomognemo čovečanstvu razvijajući tretman i lek za retroviruse i rezistentne bakterije. Naš visoko kvalifikovan tim biohemičara, fizičara, inženjera i programera neumorno je radio da dovede KuantBioRes - KBR na čelo industrije.

Da bismo obezbedili odlična rešenja, posvećujemo vreme i resurse da precizno predvidimo hemijska i fizička svojstva molekula, što može biti korisno u mnogim oblastima nauke, posebno u medicini."

Izvršni direktor Ivan Lončarević rekao je da je investicija napravljena u junu 2020. godine, ali nije precizirao kolika je bila, ali na danskom APR upisana je cifra od 500.000 kruna (oko 70.000 evra).

KvantBioRes ima oko 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji, kaže Lončarević, koji je naglasio da oni rade na pronalaženju leka, a ne na vakcini.

Kompanija razvija peptid, koji sprečava virus korona da inficira ljudsku ćeliju.

Lončarević očekuje da će ovog leta pokrenuti klinička ispitivanja u Britaniji.

- U KvantBioResu radimo na korišćenju jedinstvenog i novog modela rezonantnog prepoznavanja (RRM). RRM je biofizički model zasnovan na otkrićima da su određene periodičnosti/frekvencije unutar distribucije energija slobodnih elektrona duž proteina kritične za biološku funkciju proteina i interakciju sa proteinskim receptorima i drugim ciljevima. RRM tehnologija omogućava da se ove karakteristične frekvencije, koje su po prirodi elektromagnetne, identifikuju za svaku biološku funkciju/interakciju. Kada se identifikuje karakteristična frekvencija za biološku funkciju, moguće je analizirati biološku funkciju/interakciju proteina, predvideti bioaktivne mutacije i dizajnirati de novo bioaktivne peptide sa željenom biološkom funkcijom, kao i predvideti elektromagnetnu frekvenciju koja može ometati određenu aktivnost proteina - objašnjava Lončarević.

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd