Skip to main content
100 evra

POČELA JE PRIJAVA ZA NOVU DRŽAVNU POMOĆ MLADIMA: Ovo je link za prijavu za 100 evra, pratite ove korake i proceduru

Foto: Profimedia/ilustracija
Za građana starosti od 16 do 29 godina za dobijanje državne pomoći u izosu od 100 evra počela je prijava od ponoći.

Ministar finansija je u toku jučerašnjeg dana objasnio kako izgleda prijava za novčanu pomoć od 100 evra. Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na liku za prijavu za 100 evra: idp.trezor.gov.rs, od 15. do 30. januara.

SRBIJA PONOVO NA CRVENOJ LISTI: Evo gde će nam putovanje biti otežano

SRBIJA PONOVO NA CRVENOJ LISTI: Evo gde će nam putovanje biti otežano

OPASNI PO ZDRAVLJE: Povlače se ova tri proizvoda sa srpskog tržišta, ministarstvo hitno reagovalo

OPASNI PO ZDRAVLJE: Povlače se ova tri proizvoda sa srpskog tržišta, ministarstvo hitno reagovalo

"Brže, dalje, svetljije": JKP "Javno osvetljenje" u prethodnoj godini postiglo izvanredne rezultate u radu

"Brže, dalje, svetljije": JKP "Javno osvetljenje" u prethodnoj godini postiglo izvanredne rezultate u radu

- Proces prijave je jednostavan. Neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične karte i izabrati banku u koju želite da se novac uplati. Ako ne postoji račun u banci, samo je potrebno izabrati željenu banku, u kojoj će biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti 100 evra. Posle toga, novac može da se podigne sa ličnom kartom. Za nas je to veoma važna mera, jer želimo da pokažemo da podržavamo mlade, one na kojima naša zemlja ostaje. Ovim pokazujemo koliko su važni i ispunjavamo još jedno obećanje - rekao je Mali.

Isplata 100 evra kreće od 1. februara

Ministar je precizirao da prijava traje do 30. januara, a da isplata počinje u februaru 2022. godine.

- Očekujem da ćemo 1, 2 i 3. februara isplatiti sve koji se budu prijavili za 100 evra, a prema podacima, reč je o milion naših sugrađana, koje pozivam da se prijave i da iskoriste ovu mogućnost koju im država pruža - rekao je ministar finansija.

Podsetimo, ministar je naveo kako će i svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške koji će im leći 10. februara, dok će pomoć dobiti i zdravstveni radnici, odnosno 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, što je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i, kako je ministar kazao, način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane.

- Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije - rekao je ministar i objasnio kako su sve gore navedene mere jako bitne jer podstiču potrošnju i ekonomsku aktivnost.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd