Skip to main content
Grčka

OČEKUJE SE PRAVA INVAZIJA SRPSKIH TURISTA U GRČKU! Što će zemlja Helena biti hit, postoje bar tri dobra razloga

Foto: Profimedia/ilustracija
Sve ukazuje da će Grčka, kao i godinama unazad, biti glavna destinacija za stotine i stotine hiljada naših građana

Grci su u ponedeljak otvorili granice za građane Srbije, zvanična turistička sezona startovaće 14. maja, a veoma brzo se, posle skoro jednogodišnje pauze, očekuje prava invazija naših turista na omiljena letovališta.

USKORO OBILAZNICA OKO POŽEGE! Saobraćaj iz centralnih gradskih ulica biće rasterećen, u pripremi projektna dokumentacija

USKORO OBILAZNICA OKO POŽEGE! Saobraćaj iz centralnih gradskih ulica biće rasterećen, u pripremi projektna dokumentacija

SRBIJA ĆE UVESTI SOCIJALNE KARTE: Predsednik Vučić najavio DODATNU POMOĆ za najsiromašnije građane

SRBIJA ĆE UVESTI SOCIJALNE KARTE: Predsednik Vučić najavio DODATNU POMOĆ za najsiromašnije građane

ZATIŠJE PRED BURU: Vrtoglavi pad vrednosti kriptovaluta najavljuje velike promene

ZATIŠJE PRED BURU: Vrtoglavi pad vrednosti kriptovaluta najavljuje velike promene

Sve ukazuje da će Grčka, kao i godinama unazad, biti glavna destinacija za stotine i stotine hiljada naših građana, ali i pravi izbor za predstojeće leto. Tim pre jer je postignut sporazum Srbije i Grčke po kojem će naši turisti moći da putuju ili uz potvrdu o vakcinaciji (bilo koja vakcina) ili uz negativan PCR test.

A što će zemlja Helena biti hit, postoje bar tri dobra razloga.

Idealne temperature

Iako su prolećni dani na našim prostorima obeleženi kišom i prohladnim vremenom, to građane koji razmišljaju da uskoro krenu na letovanje ne treba da plaši.

Prema najavama meteorologa, već od juna će u Grčkoj temperature vazduha, ali i mora, biti idealne za kupanje. I to čak četiri-pet stepeni iznad proseka! Ali to ne znači da nas očekuju paklene vrućine, naprotiv. Prema trenutnoj vremenskoj prognozi temperature na ovoj destinaciji već sada se kreću oko 20 stepeni, a za jun se predviđa i preko 30, što će biti idealno za uživanje na plaži.

Grčka
Foto: Profimedia

Jako bitna činjenica je da tokom predstojeće sezone u Grčkoj kišnih dana skoro da neće biti.

Sigurna destinacija

Vakcinacija u Grčkoj nije baš kao u Srbiji, ali su po ovom pitanju svakako među najboljima u Evropskoj uniji. Grci su procesu imunizaciji veoma ozbiljno pristupili jer žele da budu potpuno pripremljeni za početak leta i rešeni da do otvaranja sezone postanu svojevrsna "covid free" destinacija.

Ono što je jako važno istaći, Grci su na prvo mesto postavili zdravlje svojih gostiju, pa će tako vakcinacija svih turističkih radnika biti završena do otvaranja hotela, kada će kao potpuno pripremljeni domaćini svojim gostima otvoriti vrata i pružiti ugodan i bezbedan boravak.

I ono što je podjednako važno: tada se očekuje skoro potpuna normalizacija života, sa otvorenim kafićima, restoranima i tržnim centrima, mogućnošću da krstarite plažama po celoj Grčkoj, uz minimalne bezbednosne mere.

Lepe plaže i cene

Predsezona je i ranijih godina bila poznata po niskim cenama aranžmana, ali ovogodišnja ponuda je još i povoljnija. Kako kažu iz agencije "Travelland", cena aranžmana za celu porodicu za sedam dana u junu iznosi samo 540 evra, što nikada do sada nije bilo.

Grčka
Foto: Profimedia

- Ovo je ponuda koju bih definitivno svima preporučio, jer je zaista neverovatna cena. Svakako je moj savet za naše turiste da se odluče za jun, jer pored dobre cene mogu da izbegnu i gužve, pošto će mnogi strani turisti zbog problema sa imunizacijom u Grčku moći tek od jula - kaže Miloš Jovović iz agencije "Travelland".

On nam dalje objašnjava da su se Grci uželeli naših turista, i da su u tu čast osmislili i pripremili ponudu u kojoj zapravo za boravak u hotelu naplaćuju samo hranu i struju, te su tako pružili mogućnost za letovanje srpskim gostima i sa skromnijim budžetom.

Atika bi mogla da bude hit 2021.

Kako kažu naši turistički radnici, pored Halkidikija koji je tradicionalno glavna grčka destinacija za srpske turiste, ove godine predviđena je i veoma atraktivna ponuda u regiji Atike, nedaleko od prestonice Atine.

Jedna od najpoznatijih plaža u ovoj oblasti nalazi se u mestu Kamena Vurla.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd