Četvrtak 07. dec 2023.
viminacijum

Održan regionalni forum zdravstvene, wellness&spa industrije: Razvoj srpskih banja na dobrom putu

Foto: Promo
Tema ovogodišnjeg skupa bila je povezivanje rimske spa kulture i tradicije sa savremenim spa konceptom

Viminacijum  i Grad Požarevac  bili  su domaćini VIII CEI regionalnog foruma zdravstvene , velnes i spa industrije. Organizator skupa, ZVST Klaster, na čelu sa predsednicom, gospođom Natašom Ranitović, odabrali su s razlogom za mesto dešavanja - Viminacijum, najočuvanije rimske terme u Srbiji i na Balkanu.

Tema ovogodišnjeg skupa bila je povezivanje rimske spa kulture i tradicije duge 2.000 godina sa savremenim spa konceptom, autentičnim proizvodom koji može da postane brend i privuče domaće, posebno strane goste. 

Ovaj jednodnevani Forum okupio je najznačajnije stručnjake, izuzetne predavače iz oblasti wellness&spa turizma iz Evrope i Srbije. Jedan od učesnika bio je gospodin Joachim Lieber, dugogodišnji predsednik krovne organizacije wellness&spa industrije - ESPA, kojoj pripada 21 zemlja EU, sada na poziciju počasnog generalnog sekretara, inicijator projekta „Rimske banje Evrope“ koji je na Forumu predstavio primere dobre prakse, kada je reč o razvoju ovog projekta na evropskom kontinentu.

Gospođa Ranitović je podsetila da je Klaster zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije partner na projektu „Rimske termalne banje Evrope“, čime je otvoren put srpskim banjama za ovaj projekat. Po njenim rečima, zadatak Klastera je pravovremena informisanost naših banja o projektu i pružanje pomoći da postanu deo ovog projekta, koji će omogućiti da dođu do marketinških alata i prilagođavanja paketa usluga, odnosno spa ponude na efikasan način.  

VIII CEI regionalni  forum zdravstvene  wellness I spa industrije podržan je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Regionalne agencija za razvoj Srbije.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd