Četvrtak 22. feb 2024.
Dinari

POČELE PRIJAVE: Evo kako do 10.000 dinara za srednjoškolce

Foto: Profimedia
Prijave srednjoškolaca za državnu pomoć u iznosu od 10 000 dinara počela je danas

Prijave za pomoć od 10.000 dinara za srednjoškolce je počela. Svi učenici će po školi dobiti da popune formulare, a zatim ih škole šalju lokalnim samoupravama.

DRAMA NA SENJAKU! Potukli se taksista i vozač kombija (VIDEO) tuča

DRAMA NA SENJAKU! Potukli se taksista i vozač kombija (VIDEO)

PROTEST RODITELJA UBIJENE DECE U OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR": Skup počinje SUTRA u ranim jutarnjim časovima, a evo i zašto baš tada!ribnikar

PROTEST RODITELJA UBIJENE DECE U OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR": Skup počinje SUTRA u ranim jutarnjim časovima, a evo i zašto baš tada!

SRBIJO PROBUDI SE! Mihajlo boluje od opake bolesti, POMOZIMO svim snagama da ponovo bude sa svojim vršnjacima (VIDEO)Mihajlo Oreščanin

SRBIJO PROBUDI SE! Mihajlo boluje od opake bolesti, POMOZIMO svim snagama da ponovo bude sa svojim vršnjacima (VIDEO)

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je kako izgleda proces prijave.

U obrazac za uplatu jednokratne novčane pomoći upisuju se osnovni podaci: ime i prezime učenika, ime i prezime roditelja/staratelja/hranitelja, datum rođenja učenika, opština, mesto prebivališta, ulica, kućni broj, podaci o ličnom tekućem dinarskom računu i razred koji učenik pohađa.

Te obrasce će škola podeliti učenicima, a zatim ih proslediti lokalnim samoupravama.

- Ako nemaš svoj, možeš iskoristiti račun jednog od svojih roditelja. Nije previše, ali dovoljno da obraduješ sebe ili nekog tebi dragog za praznike - objasnio je Mali u videu naglasivši da će novac leći u narednih desetak dana.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd