POMAMA ZA PRASIĆIMA PRED PRAZNIK, CENA NEOČEKIVANA! "Da sam imao još pun šleper, sve bi otišlo"
Oni prasići koji su preostali za Uskrs, sada su se našli pred novim izazovom - praznikom rada.
Kolika je potražnja za prasićima pred praznika, ne samo prvomajske već i za Đurđevdan najbolje pokazuje činjenica da biste imali sveže pečenje da svojoj trpezi morali ste svoje prasence rezervisati danima unapred.
Zbog ogromne potražnje, a smanjene ponude, poslednji Mohikanci u svinjogojstvu konačno su dočekali svojih pet minuta.
VUČIĆ OTVORIO DEONICU MORAVSKOG KORIDORA: "Ovi putevi ostaju naš trag u vremenu" (FOTO/VIDEO)
"MI NIKADA NISMO IMALI TAKVU LIKVIDNOST" Vučić otkrio koliko danas Srbija ima na računu: Prihodi su dobri
OD PRVOG MAJA NOVO POSKUPLJENJE! Evo koliko će račun biti uvećan za OVU mesečnu režiju
- Sve se što je imalo od grla rasprodalo. Otišli su prasići i oni od 15 kilograma pa sve do 55. Domaćini koji su napunili obore pred Usrks, potpuno su ih ispraznili, pa su nespremno dočekali praznik rada i veliku srpsku slavu koja predstoji. Meni je hvala bogu nešto posle Uaskrsa preteklo, pa te prasiće nisu mogli da zaobiđu prvomajski praznici. Ono što sam planirao za tov, otišlo je i to. Sada su obori prazni, čekamo sledeću 'berbu' - kazao je Dragan Jovanović za agenciju RINA koji u selu Zagorica kod Topole već godinama uzgaja prasiće.
On dodaje da je potražnja za prasićima enormno velika i da uprkos visokoj ceni, Srbi ne odustaju od tradicionalne proslave prvomajskih praznika, uprkos nestašici.
- Da sam imao još jedan šleper prasića, sve bi to otišlo u jednom danu. Cena kod mene je 500 dinara po koligramu, dok je na pijaci u Aranđelovcu išla i preko 600 dinara što je za kupce stvarno mnogo. Moramo gledati da svakome bude pristupačno, a i mi imati neku računicu. Za prosečno jedno prase, mora se izdvojiti pozamašna suma novca, čak i do 15.000 dinara.
Draganova pećnica za prasad poslednjih dana se neumorno loži, kako bi ovaj vredni Topoljanin stigao da najtraženiju "robu" danas dostavi na vreme.