Skip to main content
Posao

​Proglašenje odabranih konzorcijuma prve faze projekta Regionalni čelendž fond

Foto: Profimedia/ilustracija
Svečana ceremonija proglašenja odabranih konzorcijuma u okviru prve faze projekta Regionalni čelendž (challenge) fond i dodela Pisma o nameri finansijske cprojektima od strane zvaničnika Fonda biće održana 1. februara 2022, 11:00 časova, u hotelu Kraun Plaza, sala Atlantik, Beograd. 

Za finansiranje je predloženo 11 najuspešnijih projekata, kojima je opredeljeno oko 4,2 miliona evra za ulaganja u opremu i infrastrukturne radove u obrazovnim ustanovama, ali i finansiranje obuka kadrova iz škola i kompanija.

Učesnicima će se obratiti: Marko Čadež, predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6) i predsednik Privredne komore Srbije, Tomas Šib, ambasador SR Nemačke u Srbiji, Rudiger Hartman, direktor Kancelarije Nemačke razvojne banke - KfW u Srbiji, Gabrijela Grujić, pomoćnik ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na prvi krug  prijava javilo se 205 konzorcijuma, koje čine obrazovne ustanove, institucije i privrednici koji su uspostavli partnerstvo u cilju razvoja i implementacije dualnog ili kooperativnog obrazovanja, od čega je 40 prijava stiglo je iz Srbije.

Regionalni čelendž fond (RČF) je jedinstveni finansijski instrument dizajniran da poveća zapošljivost građana, pre svega mladih, kao i da i podstakne konkurentnost preduzeća na Zapadnom Balkanu (ZB6) finansiranjem investicija u opremu i infrastrukturu za odabrane projekte dualnog ili kooperativnog obrazovanja, koji se realizuju kroz partnerstvo između obrazovnih ustanova i preduzeća. 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd