Petak 08. dec 2023.
Tatjana-Matić

SRPSKI TURIZAM DOŽIVLJAVA EKSPANZIJU I OBARA REKORDE! Evo koliko iznosi devizni priliv od turizma tokom prvih šest meseci 2022. godine

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Sjajne vesti

Poslednji podaci o deviznom prometu u sektoru turizma pokazatelj su i siguran znak da se turizam u Srbiji oporavio, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i navela da devizni priliv od turizma tokom prvih šest meseci 2022. godine dostigao 969 miliona evra.

- Devizni priliv od turizma tokom prvih šest meseci 2022. godine iznosi 969 miliona evra, što je porast od 57,9% u odnosu na isti period 2021. godine, i porast od 72,4% u odnosu na veoma uspešnu turističku sezonu 2019, kada je priliv od turizma u istom periodu iznosio 562 miliona evra. Ovakav porast je ogroman uspeh i siguran pokazatelj ne samo da se turizam u Srbiji oporavio, već da doživljava ekspanziju i obara rekorde; sigurna sam da će značajno podići BDP i doprineti celokupnom ekonomskom rastu naše zemlje. Ovom uspehu su veoma doprinele i podsticajne mere i ulaganja resornog ministarstva turizma - rekla je Tatjana Matić.

 

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd