Ponedeljak 26. feb 2024.
Telekom

TELEKOM SRBIJA: United Media i SBB ponovo vrše pritisak na nezavisne institucije

FOTO: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Balkans
Kompanije United Media i SBB, koje posluju u okviru United Grupe, nastavljaju da vrše pritisak na nezavisne institucije i prejudiciraju odluku Komisije za zaštitu konkurencije o dozvoljenosti poslovne saradnje između Telenora i Telekoma Srbija

Kompanije United Media i SBB, koje posluju u okviru United Grupe, nastavljaju da vrše pritisak na nezavisne institucije i prejudiciraju odluku Komisije za zaštitu konkurencije o dozvoljenosti poslovne saradnje između Telenora i Telekoma Srbija. 

Postavlja se jasno pitanje zašto se sada, nakon skoro tri meseca i u trenutku kada ističe rok za nadležnu Komisiju za zaštitu konkurencije da donese svoju odluku, podnosi ova volšebna krivična prijava.

Da je reč o nastavku propagandne kampanje protiv uvođenja slobodne utakmice, koja za cilj ima da SBB ostane nezakonito dominantan igrač na tržištu, pokazuje i činjenica da navodna krivična prijava koju spominju nema nikakvo pravno utemeljenje, jer ovi ugovori još nisu ni stupili na snagu, niti to po zakonu mogu bez odobrenja Komisije.  

Podsećamo da je predložena saradnja dve kompanije, Telenora i Telekoma Srbija, urađena u skladu sa najboljim evropskim standardima i podrazumeva iznajmljivanje Telekomove optičke infrastrukture Telenoru i distribuciju sadržaja, po komercijalnim i potpuno neekskluzivnim uslovima. Ističemo da je sve u skladu sa najboljom praksom i zakonom i da je  uredno prijavljeno Komisiji za zaštitu konkurencije na odlučivanje. Ukoliko bude odobrena od nadležne Komisije, pomenuta saradnja doprineće liberalizaciji tržišta, a sve u korist krajnjih potrošača. 
 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd