Skip to main content
Uzmi račun i pobedi

"UZMI RAČUN I POBEDI" Večeras možete postati srećni dobitnik stana ili automobila! Koverte pristigle u ogromnom broju

Foto: Printscreen/RTS
Pravila igre su ista kao i ranije

U sivoj ekonomiji se obrne oko sedam milijardi evra što je vrednost sva četiri auto-puta koje Srbija trenutno gradi, zbog toga je važno učešće građana u borbi protiv nje, rekao je Ivan Radak iz NALED-a. Od prošle subote krenuo je novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" u kojoj svi koji su poslali koverte sa fiskalnim računima mogu da osvoje automobil ili stan u Beogradu.

Niste dobili 30 evra od države? Da li treba da se ponovo prijavite za preostali deo? Evo šta je potrebno da uradite

Niste dobili 30 evra od države? Da li treba da se ponovo prijavite za preostali deo? Evo šta je potrebno da uradite

"SRBIJA NEZAUSTAVLJIVO IDE NAPRED" Predsednik objavio kako napreduje izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu (VIDEO)

"SRBIJA NEZAUSTAVLJIVO IDE NAPRED" Predsednik objavio kako napreduje izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu (VIDEO)

CENE GORIVA IDU UVIS: Porast potrošnje donosi poskupljenje na pumpama, a ovo je scenario koji treba očekivati

CENE GORIVA IDU UVIS: Porast potrošnje donosi poskupljenje na pumpama, a ovo je scenario koji treba očekivati

Pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" su ista kao i ranije: mogu da učestvuju svi punoletni građani Srbije, treba da u koverti imate najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova, a minimalna vrednost na računu mora da bude 100 dinara.

- Očekujemo oko dva miliona koverata u večerašnjem izvlačenju, učestvuju sve koverte uključujući i one koje nisu izvučene u prethodnom kolu i tako će biti i u narednom izvlačenju, a takođe i u jesenjem izvlačenju, tako da skupljajte račune i tokom leta - rekao je Radak za RTS.

Nagrade su 16 stanova i 60 automobila "fijat 500L".

- Večeras izvlačimo stan u Zemunskim kapijama i 5 automobila. Od 16 stanova 14 je u Zemunskim kapijama, a dva u Beogradu na vodi. Reč je o većim stanovima, dvoiposobnim i trosobnim, nagradni fond je vredan oko tri miliona evra - rekao je Radak.

Vrednost nagradne igre je pre svega u informativnom i edukativnom karakteru da građani saznaju više o sivoj ekonomiji, kako da se snađete ako vam, npr. daju u kafiću međuračun, a ne fiskalni račun na šta ljudi obično ne obraćaju pažnju.

- U sivoj ekonomiji se obrne sedam milijardi evra, to su četiri auto-puta koja gradimo, to su plate za narednih 5-6 godina za zdrastvene radnike i zato je to veliki problem na koji svi moramo da obratimo pažnju - istakao je Radak.

Zahvaljujući nagradnoj igri sada većina građana uzima i gleda u fiskalni račun.

Najaktivnije lokalne samouprave dobijaju novac za projekte 

U igri ne učestvuju samo građani već i lokalne samouprave.

- U prošlom ciklusu smo gledali iz koje opštine stiže najveći broj fiskalnih računa. Opštine su podeljene u tri kategoreije, male, srednje i velike. Najaktivniji u kategoriji malih lokalnih samouprava su bili Blace, Srbobran i Dimitrovgrad. Iz kategorije  srednjih: Savski Venac, Kula i Vrbas i Vranje, Bačka Palanka i Pančevo iz kategorije velikiih lokalnih samouprava. Oni su sada dobili po 20.000 evra za projekte - rekao je Radak.

Lokalne samouprave predlažu po tri projekte a građani glasaju koji projekat žele da se realizuju.

- Građani mogu do 28. maja da glasaju u koji od tih projekata da se uloži dobijeni novac. Najviše projekata  je za izgradnju ili sanaciju dečijih igrališta, ima dosta projekata i za ulaganje u vrtiće ili za ulaganja u lokalne Domove zdravlja - naveo je Radak.

Da pošalju račune i okušaju sreću građani imaju priliku u još četiri izvlačenja u prolećnom krugu i šest izvlačenja na jesen.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd