10. dec 2023.
Zlatibor

OGROMNE GUŽVE NA SRPSKOJ PLANINI: Na vožnju gondolom čeka se duže od sat vremena (FOTO)

Foto: RINA
Na Zlatiboru je mnogo predela koja predstavljaju top turističke lokacije.

Jedna od najpopularnijih srpskih planina za praznike puna je kao oko. Očekuje se da kroz Zlatibor za nekoliko dana prođe oko 30.000 ljudi, velika poseta zabeležena je i na skijalištu, pa na Torniku dnevno skija oko 2.000 skijaša.  

- Novi sneg koji pada stigao je u pravom trenutku, uključili smo i top za veštačko osnežavanje tako da su ljubiteljima zimskog sporta dostupni svi sadržaji, kako bi njihov boravak na planini bio upotpunjen. U funkciji su plava i crvena staza, a u narednom periodu očekuje se da će biti osposobljena i crna - izjavio je Petar Vesović, savetnik rukovodioca skijališta "Zlatibor" i dodaje da se na skijalištu strogo poštuju epidemiološke mere, maske su obavezne, a redari kontrološu vožnju žičarom.

Osim skijanja, Gold Gondola je najveća atrakcija, a na vožnju se ovih dana u redu čeka duže od sat vremena.

Zlatibor
Foto: RINA

- Za prvih mesec dana preveženo je preko 30.000 putnika. Dnevno se preveze oko 2.000 ljudi i prema ovoj dinamici do kraja godine će se najdužom gondolom voziti oko tri miliona ljudi. U investiciju je uloženo  13, 5 miliona evra, prema prvim projekcijama bilo je u planu da se otplati za deset godina, potom za tri, ali ako se nastavi ovakvim intezitetom Gold Gondola će biti otplaćena za godinu dana, što je mimo svih naših očekivanja - izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Nova Varoš.

Na Zlatiboru je mnogo predela koja predstavljaju top turističke lokacije, a među najposećenijima su Stopića pećina, Gostilje vodopadi, etno-selo Sirogojno, kaubojski grad i Dino-park.

Pojedini su upravo ovu planinu birali za svoj najromantičnji trenutak, pa je na skijalištu "pala" i veridba.

Vremenska prognoza
Mist
3 Beograd