AL' JE LJUTA OVA RIBA: Napravite štuku sa renom!

03.12.2014. 10:07
Piše:
Srbija Danas
Štuka sa renom / Izvor: Profimedia
Em ren, em pavlaka, em štuka!

Potrebno:

  • štuke dovoljno za 4 porcije
  • 60g korenja za supu (peršun, paškanat, šargarepa)
  • limunov sok
  • 3 supene kašike rena
  • 400g kisele pavlake
  • 1 supena kašika brašna
  • 30g putera
  • so

Priprema:

Da li ste probali pohovanu pitu od kačkavalja?

Očišćenu štuku staviti u vruću posoljenu vodu, u kojoj je limunov sok i naseckano korenje povrća. Kuvati 12-14 minuta. Podeliti bareniš u porcije i preliti sosom.

Sos: sitno seckan ren pomešati sa brašnom i posoliti, pa zaliti pavlakom i sa 100ml ribljeg bujona. Dodati puter i kuvati neko vreme uz neprestano mešanje.

Piše:
Srbija Danas
03.12.2014. 10:07
Pogledajte više