clear sky
18°C
13.05.2024.
Beograd
eur
117.1305
usd
108.6856
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Pohovana pita od kačkavalja

05.05.2014. 09:00
Piše:
Srbija Danas
Kačkavalj i hleb
Kačkavalj i hleb / Izvor: Profimedia

Em kačkavalj, em pita, em pohovana – tri detalja za današnje uživanje!

Potrebno:

  • 300-400g kačkavalja
  • 3-4 kore za pitu
  • 20-30g rastopljenog putera ili margarina
  • 2 jajeta
  • ulje



Priprema:

Kore isecite na pravougaonika i svaki premažite sa rastopljenom masnoćom. Isecite i kačkavalj i svako parče zamotajte u koru, tako da pri pohovanju ne iscuri.

Zavijutke potapajte u umućena jaja i pržite u vrelom ulju.

Ako volite pravi bečki poh, posle jaja pitice umotajte i u prezlu i ponovite taj postupak dva puta sa svakim zavijutkom.

}