scattered clouds
17°C
29.05.2024.
Beograd
eur
117.1153
usd
107.6427
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Amareto kolač

10.07.2014. 10:41
Piše:
Srbija Danas
Amareto kolač
Amareto kolač / Izvor: Profimedia/ilustracija

Za ljubitelje badema i čokolade.

Potrebno:

  • 200g brašna
  • 200g putera
  • 150g šećera
  • 100g narendane crne čokolade
  • 100g mlevenog keksa sa ukusom Amareta
  • 100ml espreso kafe
  • 25ml Amareto likera
  • 3 jajeta
  • 2 supene kašike kakaa
  • 2 kafene kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kafene kašičice cimeta



Priprema:



Pomešati brašno, prašak za pecivo, kakao i cimet. Liker sipati u espreso. Puter koji je omekšan pomešati sa šećerom. Uz neprekidno mešanje dodavati jedno po jedno jaje. Dodati i kašičicu espresa, pa kašičicu smese od suvih sastojaka i tako dok se sve ne umeša.

Dodati mleveni keks i narendanu čokoladu, pa dobro promešati.

Smesu sipati u podmazan i pobrašnjen sud za pečenje i dobro poravnati.

Peći u rerni zagrejanoj na 170°C, oko 50 minuta (proveravati čačkalicom da li je dobro pečeno).

Gotov kolač posuti šećerom u prahu koji je pomešan sa malo cimeta ili preliti čokoladnom glazurom, pa posuti mlevene bademe odozgo.