Skip to main content
Rođendanska čestitka

Američki pilot očekuje vaše rođendanske čestitke!

Foto: Facebook
Neobična molba ovih dana kruži Fejsbukom. Izvesna Dajana Dajls Hamond, amerikanka iz gradića Dejtona u Ohaju, putem društvene mreže Fejsbuk, zamolila je da joj njeni prijatelji iz Srbije, i svi koji su raspoloženi, pomognu kako bi obradovala svog oca Kurta Dajlsa za njegov 89 rođendan.

Rođendanska čestitka
Foto: Facebook
Naime, američkog pilota Kurtisa Dajlsa su tokom Drugog svetskog rata, dok je bežao od Nemaca, spasili Srbi u rudničkom kraju. Ovakav herojski čin Dajls nikada nije zaboravio pa ga je poštovanje i ljubav prema srpskom narodu koji je spasavao savezničke pilote pratio kroz ceo život. Dajls je istinu o požrtvovanim Srbima pretočio u knjigu pod nazivom "Jedan od 500", koja je posvećena tom događaju.

Dajlsova kćerka, Dajana Dajls Hamond želi da očev rođendan ove godine bude itekako upamćen pa je putem Fejsbuka zamolila da je ljudi kontaktiraju i proslede rođendanske čestitke Kurtu od njegovih Srba, za koje kaže da im se nikada ne može odužiti za svu dobrotu. Dajana bi te čestitke odštampala i tako mu ih darovala, jer vremešni Kurt ne koristi kompjuter pa tako ne može da pročita poruke na Fejsbuk zidu.

Dajanu Hamond možete konkaktirati na njenoj Fejsbuk stranici.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd