Petak 08. dec 2023.
TENT

Antić: TENT održava stabilnost energetskog sistema Srbije

Foto: Youtube Printscreen
OBRENOVAC - Najznačajnija termoelektrana u Srbiji, Termoelektrana "Nikola Tesla" u Obrenovcu, uprkos tome što ne dobija ugalj iz rudarskog basena Kolubara, održava stabilnost energetskog sistema u zemlji, s obzirom na to da ima oko milion tona uglja zaliha, što je dovoljno za najmanje 15 dana.

To su, nešto posle ponoći, saopštili ministar energetike Aleksandar Antić i vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Aleksandar Obradović.

Antić je tokom obilaska termoelektrane rekao da ceo TENT proizvodi dnevno 1.200 megavata, što znači da je proizvodnja umanjena za 20 do 30 odsto.

Prema Antićevim rečima, postoje problemi u distributivnoj mreži zbog poplava a najkritičnija situacija je u Loznici, Valjevu, Paraćinu i ostalim mestima zapadne Srbije.

On je kazao da je tokom ove noći skoro cela Smederevska Palanka ostala bez struje, tako se broj domaćinstava koja nemaju struju povećao sa 80.000 na 115.000.

Prema njegovim rečima, u Rudarskom basenu Kolubara dosta problema zadaje to što je veoma značajno polje Tamnava Istok pod vodom i dodao da će sutrašnji dan biti ključan za Kolubaru.

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
2 Beograd