10. dec 2023.
Apple Watch

APPLE WATCH JE STIGAO: Evo 6 najbitnijih stvari koje treba da znate! (VIDEO)

Foto: apple.com
Novi pametni Apple ručni sat, Apple Watch, koji se može priključiti na razne sisteme, koštaće od 349 do 17.000 dolara u zavisnosti od modela i može se rezervisati od 10. aprila, rekao je izvršni direktor Apple,Tim Cook, na predstavljanju noviteta ove kompanije u San Francisku.

Prema njegovim rečima, Apple Watch ima više funkcija karakterističnih za iPhone, sa kojim može da se poveže bežično omogućavajući mu vezu s internetom, a budući da poseduje zvučnik i mikrofon preko njega mogu da se obavljaju i telefonski razgovori.

 Svi modeli imaju digitalni ekran, izgledaju kao klasičan ručni sat, a mogu da prikažu na ekranu broj otkucaja srca osobe koja ga nosi za vreme fizičkih vežbi, da prikažu fotografije ili interfejs aplikacija, ili da podsete svog vlasnika na sastanke tapkanjem po zglobu ruke, prenosi Rojters.

Posebna pažanja je posvećena zdravstvenim aplikacijama, pa će ovi programi biti besplatni i dostupni svim korisnicima. 

Apple Watch Edition
Foto: apple.com

Sat će se naći u prodaji od 24. aprila, bilo da se radi o Njujorku, Parizu, Londonu ili Tokiju( 9 zemalja za početka). Najmanji model sata od 38 mm koštaće 349 dolara, početna cena za standardne verzije je 549 dolara, a najekstravagantniji model, s pozlatom od 18 karata (u dve boje) i ekranom zaštićenim poliranim safirom, staje 10.000 dolara .

Tokom konferencije je najavljena nova usluga HBO Now, koja će vlasnicima Apple uređaja omogućiti pristup celom nizu TV programa HBO, a pretplata će iznositi 14,99 dolara (13,80 evra) mesečno, istakao je izvršni direktor HBO, Ričard Plepler. HBO now će startovati sa početkom emitovanja pete sezone serije "Igra prestola" 12. aprila.

HBO Apple
Foto: Facebook

"HBO now" će omogućavati pretplatnicima pristup starim, aktuelnim i budućim programima TV stanice, kao i katalogu filmova, precizirao je Plepler.

Cook  je predstavio i novi računar "Mac book", koji je težak samo jedan kilogram, a čija je početna cena 1.299 dolara. Uređaj je u potpunosti redizajniran, sa novom, boljom, baterijom, dok je hlađenje u potpunosti pasivno.  Matična ploča je smanjena za 60 %, pa je Apple mnogo ekonomičnije iskoristio prostor. Ne treba zaboraviti ni novi Retina ekran sa 3 miliona piksela, i touch pad koji je sposoban da registruje pritisak.

 
Pored toga, svi veliki proizvođači automobila ponudiće sistem "CapPlay", dok su korisnici veoma zadovoljni sa telefonima iPhone 6 i iPhone 6 plus , izjavio je Kuk.

Nakon završene konferencije opšti utisak većine novinara je : tresla se gora rodio se miš.  Apple se sve više pomera od tehnološke kompanija ka luksuznom brendu. Za sada ova strategija daje rezultate, ali pitanje je koliko dugo.

Ako vam se svidela ova vest, posetite naš Facebook Fan page, Parada Geekova!

 

Vremenska prognoza
Mist
3 Beograd