Skip to main content
biznis forum

BIZNIS FORUM U MINHENU: Vučić sa bavarskim preduzetnicima o boljoj saradnji

Foto: gov.rs
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić počeo je danas radnu posetu Minhenu razgovorom sa predstavnicima bavarskih preduzeća na Biznis forumu.

Vučić će danas razgovarati i sa premijerom Bavarske, Horstom Zehoferom, liderom konzervativne Hrišćansko-socijalne unije (CSU), "sestrinske" partije Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel.

Premijer Srbije se sastaje i sa ministarkom za Evropu i regionalne odnose Beatom Merk. 

Bavarska je inače najveća nemačka pokrajina, koja se prostire na više od 70. 000 kvadratnih kilometara i u kojoj je stopa nezaposlenosti svega 3,4 odsto. 

Na Biznis forumu predsednik Vlade Srbije i predsednik PKS Marko Čadež razgovaraju sa predstavnicima 30 bavarskih firmi, koje će upoznati s prednostima poslovanja i ulaganja u Srbiju, kao i napretkom u poboljšanju poslovne klime u Srbiji, dok će ih nemačke kompanije upoznati sa svojim aktivnostima i planovima.

Sastanak organizuje Privredna komora Srbije, uz podršku Privredne komore Minhena, a u razgovorima, između ostalih, učestvuju predstavnici automobilske, metalske i elektroindustrije.

Na sastanku učestvuju predstavnici kompanija Simens, Vebasto, Knot holding, Osram, Dreger...

Osim privrednika, sastanku prisustvuju i predstavnici Privredne komore Minhena i Gornje Bavarske i bavarskog Ministarstva privrede. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd